Drama se nadaljuje, Neymar izziva, Gonzales mu pravi "smet"

Dvoboji med dvema od največjih francoskih klubov so vselej posebni in polni čustev. Za nameček sta se v sredinem večeru udarila za lovoriko, kar je znova podžgalo stare zamere.

Uredništvo
14. januar 2021, 7:00

Foto: Getty Images

Francoski Superpokal med PSG in Marseillom je pripadel Parižanom, ki so prišli do prve lovorike v novi sezoni. Parižani so slavili z goloma Maura Icardija in Neymarja, za OM je edini gol prispeval Dimitri Payet.

Hitro po zaključku tekme pa je sledil tretji polčas. Dobro znan je incident z uvoda v sezono, ko sta se na medsebojni tekmi hudo sprla Neymar in Alvaro Gonzales. Videli smo fizično obračunavanje in neprimerno komunikacijo na družbenih omrežjih, zadnja tekma pa je poskrbela za nadaljevanje zgodbe.

Na terenu sta imela ničkoliko intenzivnih dvobojev, ki so bili na trenutke nešportni, boj pa sta po tekmi nadaljevala na spletu. Brazilec je na Twitterju izzival branilca Marseilla, ta pa je odgovoril, da so ga "starši učili, naj smeti odnese ven".

Sicer pa je bila to druga tekma na klopi PSG za trenerje Mauricia Pochettina, ki je tako že osvojil prvo lovoriko v novem klubu.