Drenthe razkril, zakaj Robinhu ni uspelo v Madridu

Nizozemec Royston Drenthe, eden od sinonimov za neposrečen nakup Reala iz Madrida, razkriva, kaj je bil eden od razlogov, zakaj Brazilcu Robinhu v Madridu ni uspelo zablesteti v polnem sijaju.

Uredništvo
22. maj 2019, 9:49

Foto: Getty Images

Ko je Real Madrid leta 2005 svoje vrste okrepil s tedanjim čudežnim dečkom brazilskega nogometa Robinhom,  so bila pričakovanja javnosti in medijev podobna, kot nekaj let kasneje ob prestopu Neymarja iz Santosa v Barcelono. Robinho je v svoji uvodni sezoni v Madridu kazal velik potencial, kasneje pa je njegova zvezda počasi pričela bledeti in po treh letih je sledil prestop v Manchester City, kjer pa prav tako za seboj ni pustil kdove kako velike zapuščine.

Robinho je v svojem času v Madridu delil slačilnico z Nizozemcem Roystonom Drenthejem, obema pa je skupno to, da sta v Madrid prišla kot velika dragulja, a tega nikoli nista uspela potrditi. Sploh Drenthe, ki še dandanes velja za nekakšen sinonim za zgrešeni nakup.

Nizozemec, ki je po odhodu iz Madrida povsem utonil v pozabo, trdi, da se klicu iz Madrida ni mogel upreti, v intervjuju za FourFourTwo pa je razkril tudi zabavno anekdoto, ki zadeva njegovega zgoraj omenjenega soigralca Robinha.

"Kot deček sem bil fasciniran nad Madridom. Klub mi je deloval zelo glamurozno in kot vsi otroci sem si ogledal film Goal in želel biti del tega. V Madridu sem se hitro počutil kot doma. Razvil sem topel odnos z Gutijem, ki je bil domač človek in je imel zato velik vpliv. Moj dober prijatelj je bil tudi Robinho. Pogosto sem ga obiskal doma, v veliki meri tudi zato, ker je svojo klet predelal v nočni klub," je razkril Drenthe.
loading...