Druga zaporedna zmaga Kopra, Mulahusejnović prvi v letošnji sezoni zabil 10 golov

Koper je zmago proti Muri nadgradil še s tremi točkami v Kidričevem in tako očitno prebrodil slabo obdobje ob pričetku drugega dela sezone. Nardin Mulahusejnović sam na čelu lestvice strelcev.

Uredništvo
1. marec 2021, 7:53

Aluminij
0 : 1

Sod.: Rade Obrenović

Koper
 
 
 
0 : 1
 
 
 
 
 
 
 
 
Aluminij: Luka Janžekovič, Emir Azemović (od 70. Alen Krajnc), Renato Pantalon, Gašper Pečnik, Roko Prša (od 71. Nik Marinšek), Do-hyun Kim, Luka Petek, Tonči Mujan, Klemen Bolha, Aljaž Ploj (od 76. Aljaž Krefl), Filip Jauk (od 69. David Flakus Bosilj).Koper: Ivan Vargić, Aleksander Rajčevič, Denis Cerovec, Darko Mišić, Marko Pejić (od 88. Mitja Viler), Mihail Caimacov (od 89. Nikola Krajinović), Ivica Guberac (od 77. Bojan Knežević), Timotej Dodlek, Žan Žužek, Nardin Mulahusejnović (od 68. Claudio Spinelli), Maks Barišić (od 67. Stefan Stevanović).

Foto: FC Koper

Nogometaši Kopra so po skromnem začetku drugega dela sezone in menjavi na trenerskem stolčku uspeli popraviti svoj točkovni izkupiček, saj so po zmagi proti Muri na zadnji tekmi 24. kroga v gosteh premagali še Aluminij.

Aluminij je zapretil prvi preko Hrvata Tončija Mujana, v 11. minuti pa je zobe pokazal tudi Koper, ko je po strelu Žana Žužka z glavo in obrambi Luke Janžekovića Aleksander Rajčević zadel vratnico.

V 26. minuti je v ključnem trenutku zatajil domači nogometaš Gašper Pečnik, Koper pa je povedel tik pred koncem polčasa, ko je Nardin Mulahusejnović s prsmi po podaji Maksa Barišića žogo preusmeril v mrežo za svoj deseti zadetek sezone. S tem je spet sam na vrhu lestvice strelcev.

Kmalu po začetku drugega dela igre je obramba Kopra žogo izbijala s svoje golove črte, nato pa sta sledili še nevarni priložnosti gostov, a strela Barišića in rezervista Claudia Spinellija nista končali v mreži. 

V 85. minuti je Koper še drugič zatresel vratnico, ko je z 20 metrov nevarno streljal Bojan Knežević, to pa še ni bilo vse, kar se tiče ciljanja okvira vrat, saj je v sodnikovem dodatku prečko zatresel še Spinelli.

Aluminij bo v 25. krogu v soboto gostoval v Murski Soboti, Koper pa bo gostil Domžale.


 
adplus-dvertising