Duh Davideja Astorija je prepletel italijansko zmagoslavje

Po zmagi v velikem finalu letošnjega evropskega prvenstva se je oglasil kapetan Azzurrov in zmago posvetil tudi preminulemu Davideju Astoriju.

Uredništvo
13. julij 2021, 9:39

(Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

Kapetan italijanske reprezentance Giorgio Chiellini je zmago na letošnjem Euru posvetil pokojnemu Davideju Astoriju, predsedniku Italije in vsem Italijanom, ki prebivajo širom sveta.

36-letni Chiellini je v rimski Kvirinalski palači govoril v družbi predsednika Italije Sergia Mattarelle in po zmagoslavni noči v Londonu povedal:

Dragi predsednik, dovolite mi, da se vam zahvalim v imenu celotne ekipe, vaša prisotnost je bila za nas zelo pomembna gesta. Zmago na Euru želimo posvetiti vam, vsem Italijanom, ki prebivajo širom sveta in so nas vselej podpirali na tej zahtevni in dolgi poti. Zaradi vas smo se povsod počutili kot doma. Lovoriko posvečamo tudi Davideju Astoriju. Želeli bi si, da bi lahko bil danes tukaj z nami tako, kot je sleherni dan z nami v mislih in mislih vseh ljudi, ki so ga imeli priložnost kdaj spoznati.

Nogometaš Juventusa je nekaj besed namenil tudi vzdušju v ekipi, mentaliteti in povezanosti, ki jo italijanski reprezentanti čutijo med seboj: “To je srčna skupina, ki se vselej medsebojno podpira tudi ob najtežjih trenutkih in ki ekipo vedno postavlja na prvo mesto. Danes tukaj nismo samo zato, ker smo zadeli eno enajstmetrovko več od nasprotnika. Tukaj smo, ker nas veže skupno prijateljstvo in to je eden najlepših občutkov v življenju.”

Za konec se je Chiellini zahvalil še italijanskemu tenisaču Matteu Berrettiniju: “Matteo, v zadnjih nekaj tednih si nam pomagal sanjati. Za nas si navijal kot bi bil naš soigralec. Ta vez nam je pomagala, da smo se počutili kot veliki bratje Italije, ki so pripravljeni za svojo državo prebroditi karkoli nam pride nasproti. Hvala!”