Dva kandidata za klop Barcelone, eden je izrazit favorit Joana Laporte

V Barceloni je menjava na trenerskem stolčku najbrž le še vprašanje časa. Ronald Koeman ne more več rešiti svoje službe, za njegovo nasledstvo pa naj bi se potegovala dva kandidata.

Uredništvo
24. september 2021, 2:38

Joan Laporta želi na klop Barcelone pripeljati Roberta Martineza. (Foto: uradna spletna stran kluba)

V Barceloni je vse nared za zamenjavo trenerja, saj v Španiji malodane nihče več ne verjame v to, da se bo Nizozemec Ronald Koeman uspel obdržati na svojem položaju. Njegovo slovo je le še vprašanje časa, za njegovo nasledstvo pa naj bi se potegovala dva kandidata, ki sta v preteklosti že večkrat nastopala v govoricah v povezavi s trenerskim mestom v Barceloni.

Prvi je belgijski selektor Roberto Martinez, drugi pa eden najboljših nogometašev  v zgodovini kluba Xavi Hernandez, ki trenutno opravlja vlogo trenerja katarskega Al Sadda.

Xavi je favorit navijačev, ni pa favorit predsednika Joana Laporte, ki ni pozabil, da je bil Xavi kandidat in podpornik njegovega tekmeca na predsedniških volitvah Victorja Fonta.

Laporta je precej bolj naklonjen prihodu 48-letnega Martineza, ki tako kot Xavi izvira iz Katalonije. Portal Goal.com trdi, da je Martinez vodstvo belgijske nogometne zveze že obvestil, da obstaja 'velika verjetnost za njegov odhod', v tem primeru pa bi morala Barcelona plačati tudi odškodnino, ki naj bi znašala 1.5 milijona evrov.

Martinez bi se v Barcelono lahko preselil že po koncu 'final four' turnirja lige narodov, na katerem se bo Belgija v polfinalu pomerila s Francijo.