Dva obraza iste ekipe: Lyon jeseni in Lyon spomladi sta kot dan in noč

Nobena ekipa v najmočnejših ligah ni v letošnji sezoni pokazal takšnih nasprotij kot Lyon.

Uredništvo
15. april 2024

Lyon (Foto: uradna spletna stran kluba)

Lyon je včeraj na neverjetni tekmi polni preobratov s 4:3 premagal drugo uvrščeni Brest, zmagoviti zadetek pa je padel v 106. minuti oziroma v šestnajsti minuti podaljška, ki se je globoko zavlekel zaradi dveh izključitev tik pred koncem rednega dela in VAR pregleda ob dosojeni enajstmetrovki. Nekdanji član Arsenala Ainsley Maitland-Niles je z bele točke zadel v polno in Lyonu priigral zmago, Lyon pa je s tem nadaljeval neverjeten preporod, kakršnega v nogometu ne vidimo prav pogosto.

Lyon je na prvih 17 tekmah francoskega prvenstva osvojil vsega 16 točk in zasedal mesta, ki vodijo v drugo ligo, v drugem delu sezone pa je na 12 tekmah osvojil kar 25 točk in trenutno na lestvici zaseda sedmo mesto – do šestega mesta, ki že zagotavlja evropski nogomet, zaostaja le za dve točki, poleg tega pa se je uvrstil tudi v finale francoskega pokala, v katerem se bo pomeril s PSG.

Lyon je v letošnji sezoni poseben tudi zato, ker je osvojil kar 18 točk na tekmah, na katerih se je znašel v rezultatskem zaostanku.


Standings provided by Sofascore