Newcastle postaja prava francoska kolonija

Dvojna francoska okrepitev srak

Newcastle United je uradno sklenil nakup branilca Mapouja Yange-Mbiwaja iz Montpellierja, na stadion St. James' Park pa se seli tudi napadalec Bordeauxa Yoan Gouffran.

Damjan Tratnik
22. januar 2013

(Foto: Getty Images)

Angleški prvoligaš Newcastle United dobiva francosko podobo, kakršne se tudi na svojem vrhuncu ne bi sramoval niti pregovorno najbolj "francoski" angleški prvoligaš Arsenal. Yohanu Cabayeyu, Hatemu Ben Arfi, Romainu Amalfitanu, Sylvainu Marveauxu in Gabrielu Obertanu, ki so barve srak branili že pred pričetkom letošnje sezone, se je že pred tedni pridružil francoski reprezentančni branilec Mathieu Debuchy, danes pa sta nova člana tega angleškega prvoligaša postala še dva igralca iz dežele galskih petelinov.

Obrambno vrsto bo okrepil odlični branilec Montpellierja Mapou Yanga-Mbiwa, v konici napada pa bo za zadetke odslej zadolžen tudi dolgoletni napadalec Bordeauxa Yoan Gouffran.

"Jutri bom s ponosom postal novi nogometaš Newcastla. Hvala vsem, ki ste me podpirali. Potreboval sem nov izziv in upam, da me razumete, zakaj sem se odločil za slovo," je na twitterju zapisal 26-letni Gouffran, ki je pri Bordeauxu uspešno nastopal od leta 2008 naprej.

S tem pa francoske invazije na severovzhod Anglije bojda še ni konec. V teh dneh namreč zadnje podrobnosti pred podpisom pogodbe s klubom nadarjenega slovenskega vezista Harisa Vučkića zaključuje tudi 20-letni bočni branilec Nancyja Massadio Haidara.