Džeko s provokacijo zanetil spor: Turki bi mu dali potni list, Grki zahtevajo kazen od UEFA

Fenerbahče je prvo tekmo četrtfinala evropskega tekmovanja v Grčiji izgubil, a ima vse možnosti, da napreduje po povratnem obračunu. Tema dneva pa je napadalec Edin Džeko, ki je z gesto zanetil spor med Turčijo in Grčijo.

Uredništvo
12. april 2024

Edin Džeko je najboljši strelec Fenerbahčeja. (Foto: Getty Images)

Prva četrtfinalna tekma Konferenčne lige med grškim Olympiacosom in turškim Fenerbahčejem se je zaključila s slavjem domačih rdeče-belih, ki so rivala ugnali s 3:2. Rezultat pove, da bodo nogometaši iz Istanbula na povratni tekmi lovili minimalen zaostanek, a imajo še vse možnosti, da se prebijejo v naslednjo fazo.

Turkom je slabo kazalo, saj so nogometašu Olympiacosa vodili že s 3:0, a je Fenerbahče z dvema poznima zadetkoma situacijo pošteno zapletel. Dan po tekmi se zdi, da Grke bolj kot dva turška zadetka, moti gesta Edina Džeka, ki je po zadetku tribunam v Pireju s prstom pokazal na turško zastavo na dresu, za kar je bil deležen glasnih žvižgov.

Grki so ogorčeni nad gesto sarajevskega napdalca in od UEFA zahtevajo ustrezno kazen nekdanjemu napadalcu Interja in Manchester Cityja.

Na drugi strani pa so Turki navdušeni nad pripadnostjo in zagretostjo Džeka in mu na spletu naklanjajo veliko podporo, nekateri celo želijo, da država Džeku ponudi potni list.

Edin Džeko je v Fenerbahče prišel pred začetkom aktualne sezone in je v tem trenutku najboljši klubski strelec. Njegova ekipa je še vedno v lovu na naslov državnega prvaka, boj bije z večnim rivalom Galatasarayem.