ESPN: Real, Barcelona, Juventus in AC Milan tvegajo dveletni suspenz iz evropskih pokalov

UEFA mora očitno prepričati le še en klub in evropska superliga se bo tudi papirnato sesula v prah. To bi bila lažja pot, težja pa bo uvesti sankcije proti najbolj trmastim.

Uredništvo
6. maj 2021, 7:39

(Foto: Getty Images)

V zadnjih 10 dneh je bila Evropska nogometna zveza (UEFA) v kontaktih s klubi, da bi se dogovorila glede nadaljevanja skupnega sodelovanja, potem ko je propadla ustanovitev evropske superlige. V Nyonu resno razmišljajo o konkretnih kaznih za upornike. S sedmimi klubi, to naj bi bili Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United in Tottenham, naj bi UEFA dosegla dogovor. Daleč so tudi pogovori z milanskim Interjem.

Štirje klubi pa ostajajo pri svojih stališčih. To so Real Madrid, Barcelona, Juventus in AC Milan. Vsi štirje tvegajo maksimalno kazen, to je dveletno prepoved nastopanja v tekmovanjih pod okriljem UEFA. 

ESPN poroča, da bi projekt evropske superlige dejansko propadel na papirju (pa se to še vedno ni zgodilo), če bi se mu odpovedalo vsaj devet od dvanajstih klubov ustanoviteljev. Dokler pa se to ne zgodi, ima UEFA težavo, za katero bo skoraj zagotovo potrebna dolga in draga pravna bitka. Uradnemu Nyonu je nedvomno v interesu pregovoriti deveti klub in tako brez večjih bitk končati vse skupaj. 

Posledice za klube v vsakem primeru bodo, še vedno pa ostaja vprašanje njihovega obsega. ESPN poroča, da naj bi klubi, ki so se umaknili iz projekta, utrpeli finančne posledice, a to zaradi kršitve dogovora o ustanovitvi superlige. Kako pa bo s posledicami, ki jih bo narekovala UEFA (tudi te so praktično zagotovljene), pa bomo še videli. 
 
adplus-dvertising