Eden najbolj nepriljubljenih lastnikov kluba sporoča: Valencia je bila dobra investicija v poslovno mreženje

Osovraženi lastnik španske Valencie Peter Lim je navijače označil za nerazumne in nerealne, ob tem je odkrito priznal, da je bila Valencia dobra investicija v 'poslovno mreženje."

Uredništvo
8. maj 2021, 11:44

Navijači Valencie si na vso moč naprezajo za odhod nepriljubljenega lastnika kluba Petra Lima. (Foto: Getty Images)

Večinski lastnik Valencie, singapurški milijarder Peter Lim, velja za enega najbolj nepriljubljenih lastnikov katerega od evropskih velikanov. Valencia je pod njegovim vodstvom postala neuspešen in kaotičen klub, navijači že dalj časa protestirajo zoper vodstvo kluba in zahtevajo Limov odhod, Lim pa je v intervjuju za časnik The Financial Times odgovoril na kritike in s svojimi odgovori najbrž še začinil prezir, ki ga uživa med navijači šestkratnih španskih prvakov.

Lim se je najprej porogljivo lotil navijačev, ki menijo, da mora za vsako ceno zapustiti klub.

"Želijo doseči, da prodam klub, a da so kupci lahko le oni. Ti ljudje govorijo 'mi smo iz Valencie, mi poznamo klub'. Toda z ljudmi iz Valencie na čelu je ta klub bankrotiral, mar ne? Ne bi rad poniževal kluba, toda … ima 102 leti zgodovine. Nikoli ni osvojil lige prvakov in zdaj jo želi osvojiti za vsako ceno? Mislim, da tem ljudem v glavah frfotajo ptiči," je povedal Lim.

Lim je glede svoje prihodnosti v Valencii podal nejasen odgovor.

"Na 101 način znam zaslužiti denar in mislim, da sem dober v tem. Nato nekega dne postanem lastnik nogometnega kluba. Bomo videli, kaj sledi. To je vse. Resnici na ljubo pa sočustvujem z navijači. Med nami, med prijatelji, velja reklo, da so najmanjše stvari tiste, ki ti povzročajo največ glavobolov."


Lim je razkril, da je lastnik nogometnega kluba postal tudi zato, ker svet nogometa prinaša vstop v nekatere visoke poslovne kroge.

"Investicija v Valencio je bila izjemno koristna z vidika poslovnega mreženja. Nekoč smo imeli skupno večerjo, na kateri smo si lastniki različnih klubov skupaj ogledali finale lige prvakov. Za mizo so sedeli šejki, kralji, gangsterji, temnopolti, belopolti, rumenopolti … Imeli smo pogovore med seboj, zakaj je nekdo od nas vrgel toliko denarja za nekega nogometaša. Bili smo kot otroci. V tem športu smo vsi enaki."
 
adplus-dvertising