Eden največjih trenerjev na glasovanju znova poražen, Prašnikarja je premagal Bole

Bojan Prašnikar z vsemi svojimi referencami, uspehi in ugledom ne uspe priti do pomembne funkcije. Pred časom je neuspešno kandidiral za podpredsednika NZS, zdaj pa še za predsednika ZNTS.

Uredništvo
22. september 2020, 10:00

Foto: pigac.si

Volilna skupščina Združenja nogometnih trenerjev Slovenije (ZNTS) je postregla s precej bizarnim razpletom glasovanja za novega predsednika. Kandidiral je Bojan Prašnikar, nekdanji selektor, večkratni državni prvak, udeleženec lige prvakov, bivši trener Maribora, Olimpije in številnih klubov, pa seveda bivši trener iz nemške Bundeslige. Pričakovali bi, da bo človek z izjemnimi referencami gladko opravil z nasprotnikom, a se to ni zgodilo. 

Premagal ga je širši javnosti praktično nepoznani Igor Bole. Izid glasovanja je bil 15:12 v korist slednjega.

Glasovanja v nogometnih organizacijah so običajno takšna, da so predvsem formalnost. To tudi v tem primeru dokazuje izjava, ki jo je po osvojenem mandatu dal Bole. Zatrdil je namreč, da je takšen izid, čeprav mu je nasproti stala starosta in velika avtoriteta nogometnega trenerstva v Sloveniji, pričakoval. Na podlagi česa, Bole, ki je v preteklosti profesionalno deloval v gasilstvu, je pa tudi predsednik koprskega trenerskega združenja, ni povedal. 

Ob tem dodajmo, da Prašnikar, ki je v zadnjih letih veliko opozarjal in tudi kritiziral, izkazalo pa se je tudi pravilno napovedal trenutno stanje v slovenskem nogometu (poplava tujih nogometašev, pomanjkanje kakovostnih domačih igralcev, težave pri sestavi reprezentanc, preveč tujih trenerjev...), beleži že drugi poraz, ko gre za glasovanja na najvišji ravni. Pred leti se je prav tako neuspešno potegoval za funkcijo podpredsednika Nogometne zveze Slovenije (NZS)