Sampdoria ostala brez dveh nogometašev

Eder v Inter, Zukanović v Romo

Nova potrjena prestopa v Serie A: Eder se iz Sampdorie seli v Inter, novi trener Luciano Spalletti pa je pri AS Romi po Stephanu El Shaarawyju dobil še branilca Ervina Zukanovića.

Uredništvo
29. januar 2016, 3:41
Inter bo ugašajočo kandidaturo za scudetto poskusil oživeti z italijanskim reprezentantom Ederjem. Po tem, ko so črno-modri v Sampdorio poslali branilca Andreo Ranocchio, je v petek prišla potrditev o prestopu napadalca brazilskih korenin, ki se v Milano seli s podpisano štiriinpolletno pogodbo.

Eder je prestal zdravniški pregled in bo popoldne v športnem centru Angelo Moratti na voljo medijem na uradni predstavitvi, že zdaj pa je jasno, da ga bo Inter moral po prvotni dve leti trajajoči posoji odkupiti za zaenkrat še neznano ceno.

"Izjemno sem srečen, da sem tukaj. Toliko let sem se žrtvoval v svojem poslu in to me je pripeljalo v tako velik klub, kakršen je Inter,"
se je glasila prva izjava novega člana črno-modre družine, izvršni direktor kluba Michael Bolingbroke pa je povedal, da gre za nogometaša "ogromnih kvalitet in mednarodnih izkušenj", ki bo "dal novo dimenzijo igri" ter predstavljal "rešitev več" za trenerja Roberta Mancinija.
Še en član Sampdorie Ervin Zukanović je postal novi član AS Rome, ki je novemu trenerju Lucianu Spallettiju pripeljala drugo okrepitev po odmevni izposoji Stephana El Shaarawyja. Spalletti je na novinarski konferenci okrcal Gervinha, ki da je želel na vsak način zapustiti klub in "oditi po trikrat večji zaslužek", pred tekmo s Frosinonejem pa je Spalletti tudi pohvalil novega  bosansko-hercegovskega reprezentanta v svojih vrstah. Nekdanji član Željezničarja, ki je nekaj časa igral z Boštjanom Cesarjem in Valterjem Birso pri Chievu, nazadnje pa za genovskega prvoligaša, je pred prestopom v petek opravil zdravniške preglede.

"Zukanović je v Italiji že dve leti, igra pa na položaju, na katerem smo 'tanki'. Športni direktor je napravil odličen posel z njegovim prihodom. Jaz sem odobril njegov nakup. Vem, kako igra, govoril sem tudi z drugimi, ki ga poznajo, zato sem bil prepričan v ta nakup. Je igralec s karakterjem, fizično je močen, dobro se postavlja, ima močen udarec z glavo in z nogo. Ni ravno hiter, toda med igro se vedno dobro postavlja in lahko odigra zelo dobro," je komentiral Spalletti.

Roma si je novega člana izposodila za 1,2 milijona evrov, ima pa možnost za dokončen odkup po koncu sezone (3 milijoni evrov). 28-letni reprezentant Bosne in Hercegovine se je raje kot za Stuttgart odločil za rimske rumeno-rdeče, o katerih je povedal, da zanj predstavljajo velik dosežek v karieri.

"Vsi sanjajo o igranju za velik klub, kakršen je Roma. Zdaj mi je to uspelo. Zame je to velik dosežek in zelo sem vesel, da sem tukaj," je ob podpisu pogodbe povedal Zukanović.
loading...