Ederson se je jezil na Guardiolo, a neupravičeno: ‘Zamenjan je bil, ker ni dobro videl’

Sredi tekme med Tottenhamom in Manchester Cityjem je moral strateg gostov opraviti menjavo in v igro poslati rezervnega vratarja. To je Edersona močno razburilo, a Guardiola je imel legitimne razloge.

Uredništvo
15. maj 2024

Ederson je moral zaradi poškodbe zapustiti gol Manchester Cityja. (Foto: Getty Images)

Po trku z nogometašem Tottenhama Christianom Romerom je vratar Manchester Cityja Ederson obležal na tleh, pomagati pa so mu morali predstavniki zdravniške ekipe. Po nekaj minutah se je Brazilec vrnil v vrata, a hitro je bilo jasno, da ne more nadaljevati tekme.

Ederson se je poškodoval pri svojem posredovanju ob strelu, za tem pa ga je v predel očesa s kolenom zadel Romero. Vratar Meščanov se je vrnil na vrata, a hitro za tem zgrešil prvo podajo in tudi strategu Pepu Guardioli je bilo jasno, da nekaj ni v redu.

Brazilec je bil jezen na Španca, ker je v vrata postavil Stefana Ortego, z Guardiolo se je ob igrišču tudi sprl, jezno brcnil plasetnko z vodo in se kasneje razjokal na klopi za rezerviste. To je bilo že četrtič v tej sezoni, da je moral Ederson iz igre zaradi poškodbe.

“Ni bilo pretresa možganov, Ederson je imel težave z očesom. Preprosto ni dobro videl in zdrvniki so predlagali zamenjavo. Prejel je udarec, imel je zatečeno oko in druge izbire nisem imel,” je medijem po tekmi dejal Pep Guardiola.

Ob tem Ederson ni bil edini, ki je doživel poškodbo pri Manchester Cityju proti Tottenhamu. Močan udarec v gleženj je prejel tudi Kevin de Bruyne, ki je imel kasneje velike težave s tekom.