Edin Terzić je z zmago proti Atleticu rešil službo: Iskanje novega trenerja Dortmunda je končano

Nemški mediji poročajo, da so po uvrstitvi v polfinale lige prvakov v Dortmundu zaključili z iskanjem novega trenerja.

Uredništvo
18. april 2024

Edin Terzić (Foto: Getty Images)

Borussia iz Dortmunda je imela do tega tedna za seboj težavno sezono, zaradi katere so se v nemških medijih pojavljanje ponavljajoče govorice, da vodstvo kluba za novo sezono išče novega trenerja. Omenjenih je bilo kar nekaj imen, med njimi tudi nekaj presenetljivih – želja vodstva kluba naj bi bil celo selektor izbrane vrste Julian Nagelsmann, eden od kandidatov pa naj bi bil tudi Erik ten Hag, kateremu mnogi napovedujejo predčasno slovo od klopi Manchester Uniteda.

Po izjemnem preobratu proti Atleticu in uvrstitvi v polfinale lige prvakov je teh skrbi konec. Ruhr Nachrichten, časnik, ki podrobno pokriva vsakodnevno dogajanje v klubu, poroča, da je iskanja novega trenerja konec ter da je vodstvo kluba izrazilo zaupnico Edinu Terziću, ki trenutno z moštvom na lestvici Bundeslige zaseda peto mesto.

Ker vse kaže na to, da bo Nemčija v prihodnji sezoni v ligi prvakov dobila še eno dodatno mesto, je uvrstitev Dortmunda v to tekmovanje trenutno 'varna' navkljub temu, da BVB ne zaseda tradicionalnih mest, ki zagotavljajo igranje elitnega evropskega nogometa.

Dortmund je z uspehi v ligi prvakov zaslužil že več kot 100 milijonov evrov, kar je bil še en razlog več, zaradi katerega bo Terzić navkljub slabi sezoni v prvenstvu očitno dobil še en mandat.