Edinstveni Iličić se je rehabilitiral kar sam, s 50. golom v dresu Atalante

Josip Iličić je po mesecu marcu dosegel svoj prvi gol za Atalanto. Slovenski reprezentant krepi svojo samozavest in razveseljuje trenerja Giana Piera Gasperinija.

Uredništvo
26. november 2020, 9:05

Foto: uradna spletna stran kluba

Prvi nogometaš, ki je to sezono enemu od pretendentov za osvojitev evropskega naslova Liverpoolu zabil gol v ligi prvakov, je Josip Iličić! Z leve strani je pred gol podal neumorni kapetan Papu Gomez, Iličić je vtekel in z dobro reakcijo premagal Alissona.

Atalanta je tekmo na Anfieldu dobila z rezultatom 2:0 in tako ostaja v boju za napredovanje v izločilne boje lige prvakov. 

Tekma je bila posebna za italijanski nogomet, Atalanta je po Fiorentini iz leta 2009 postala šele druga italijanska ekipa, ki je v ligi prvakov slavila na tem kultnem stadionu. 

To je bil tudi 50. gol Josipa Iličića v dresu Atalante, ki ni bil poseben le zaradi nasprotnika, stadiona in tekmovanja, v katerem ga je Kranjčan dosegel. Tega zadetka je bil Iličić še toliko bolj vesel, ker je z njim prekinil dolgo in mučno obdobje brez zadetka. Obdobje vračanja po dolgi odsotnosti.

To je bil njegov prvi gol po mesecu marcu (ne upoštevajoč gola z bele točke na nedavni tekmi Slovenije), ko je epidemija prekinila najboljšo sezono v njegovi karieri. Po pokru golov proti Valencii je Iličić takrat povsem "ugasnil" in za lep čas izginil z nogometnega prizorišča. Kar dolgo je vlada negotovost glede tega, če se bo Iličić sploh še vrnil in če ja, v kakšnem stanju. Trener Atalante Gian Piero Gasperini, ki je Iličiću vseskozi zaupal in ga podpiral na poti povratka, po tekmi ni pozabil na Slovenca. Z njim je Atalanta seveda povsem drugačna ekipa.

"Res sem vesel za Josipa Iličića. Povrniti mora samozavest, ta zadetek je zanj zelo pomemben," je dejal trener Atalante.