Eduardo Camavinga iz Real Madrida razkriva, proti kateremu nasprotniku mu je bilo najtežje igrati

Francoski zvezdnik je za najboljšega igralca, s katerim je kadarkoli igral, izbral Karima Benzemaja. Mbappe je izpadel zaradi posebnega razloga.

Uredništvo
13. april 2024

Eduardo Camavinga (Foto: Getty Images)

Eduardo Camavinga že zdaj velja za enega od najboljših vezistov na svetu, pa je star komaj 21 let. Nastopa za Real Madrid in francosko reprezentanco, zato si je slačilnico doslej delil že z nekaterimi največjimi zvezdami evropskega nogometa. Koga med njimi je izpostavil kot svojega najboljšega soigralca? Mnogi bi pomislili na odličnega Kyliana Mbappeja.

“Moj najboljši soigralec? S Kylianom Mbappejem se ne vidim ravno najbolj pogosto, zato bom moral izbrati kar Karima Benzemaja.”

Camavinga je pomislil tudi na to, kateri igralec je bil doslej njegov najtežji nasprotnik na zelenicah in ob tem se je spomnil na argentinskega vele-zvezdnika Lionela Messija. Navdušilo ga je dejstvo, da Messi ni najhitrejši, je pa najspretnejši.

“Najtežji nasprotnik? Messi. Proti boljšemu še nisem igral. On sploh ne preteče veliko, toda vsakič, kadar dobi žogo v noge, ima nekakšno posebno avro okoli sebe. To lahko kot nasprotnik dobro začutiš. Messi je na zares neverjetnem nivoju,” je še povedal nekdanji član Rennesa, ki je v kraljevi klub prestopil leta 2021 za 30 milijonov evrov odškodnine.

Doslej je Camavinga za Real Madrid zbral 133 nastopov, podpisal se je pod dva zadetka in sedem asistenc.