Efekt norega korona leta: Athletic Bilbao bo v dveh tednih igral dva finala pokala

Nocoj bo na sporedu finale španskega pokala, a še za lansko sezono. Čez dva tedna bo finale spet na sporedu, takrat bo igrala tudi Barcelona.

Uredništvo
3. april 2021, 9:33

(Foto: uradna spletna stran kluba)

Trenutno deveto mesto v La Ligi ni posebej zadovoljivo za Athletic Bilbao, vendar liga temu baskovskemu klubu trenutno ni prioriteta. Athletic bo namreč v dveh tednih, začenši z današnjim dnem, odigral kar dva finala španskega pokala. Prvega že nocoj, gre za lanskoletno izvedbo pokalnega tekmovanja, šlo pa bo za baskovski derbi, v Sevilli (na stadionu La Cartuja) se bosta namreč pomerila Athletic Bilbao in Real Sociedad. Tekma iz lanske sezone je zastala iz znanih razlogov. 

Za Athletic, ki je poleg Barcelone in Reala edini klub, ki ni še nikoli izpadel iz La Lige, bo to priložnost za osvojitev prvega pokalnega naslova po letu 1984. Athletic je pokal osvojil kar 23-krat. V La Ligi je naslov prvaka osvojil osemkrat, nazadnje leta 1984. 

Dva tedna pozneje bo Athletic spet igral finale. Takrat bo v finalu pokalnega tekmovanja 2020/2021 igral proti Barceloni.

- Finale španskega pokala 2019/2020:

ATHLETIC BILBAO - REAL SOCIEDAD (3. april)

- Finale španskega pokala 2020/2021:

ATHLETIC BILBAO - BARCELONA (17. april)
 
adplus-dvertising