Ekshibicija Slovenije, ki je razbila amaterje iz Gibraltarja, odgovorov pa ta tekma ni dala

Slovenija je danes prvič igrala z Gibraltarjem in se lahko prepričala, da žepna državica ne premore konkurenčne reprezentance. Na koncu je šlo le za to, koliko žog bo končalo v gostujoči mreži.

Uredništvo
4. junij 2021, 10:30

(Foto: pigac.si)

- Prijateljska tekma:

SLOVENIJA 6:0 GIBRALTAR
Šporar 11., 34., Iličić 17., 57., Mlakar 38., Stanković 61.

Stadion: Bonifika. Sodnik: H. Kaljanac (BIH).

Slovenija: Belec, Stojanović (od 46. Rogelj), Mevlja, Gorenc Stanković, Karić, Kouter (od 46. Lovrič), Štulac (od 63. Bijol), Iličić, Zahović, Mlakar (od 62. Črnigoj), Šporar (od 45. Šeško). 

Gibraltar: Coleing, Annesley, Chipolina, Torrilla, K. Chipolina (od 38. Pons), Wiseman, Bosio, Mouelhi, De Barr, Brito (od 37. Valarino), Ronan. 

Presenetljiv nasprotnik Slovenije v tem delu sezone po pričakovanjih ni bil dorasel izzivu. Gibraltar s svojo amatersko igralsko zasedbo v Kopru ni počel drugega kot štel prejete zadetke. Hitro jih je začel dobivati. Že v 11. minuti je sam na Coleinga šel Andraž Šporar in zadel za 1:0. Guibraltar je v 16. minuti dobil enajstmetrovko, a je ni izkoristil, Belec je strel Chipoline zaustavil. Potem pa je začelo "padati".

Josip Iličić je zadel za 2:0. Nekaj minut pozneje pa se je Iličić kar malce osmešil z ležerno izvedeno enajstmetrovko, ki jo je Coleing ubranil. Šporar je nato v 34. minuti dosegel drugi gol na tekmi, izid polčasa 4:0 pa je z golom v 38. minuti postavil Jan Mlakar.

Jasno je bilo, da je edino vprašanje danes ostalo le še: Koliko golov bo Slovenija v Kopru zabila?

Priložnost za igro so ob polčasu dobili Rogelj, Lovrić in Šeško. Na 5:0 je izid v 57. minuti povišal Iličić, nekaj minut zatem pa je bil Jojo podajalec, strelec pa Jon Gorenc Stanković. Izid se v nadaljevanju ni več spreminjal, Slovenija je zabeležila eno največjih zmag v svoji zgodovini.

Po današnji tekmi čaka slovenske reprezentante dopust, tiste nogometaše, ki igrajo za reprezentance uvrščene na Euro, pa napeti dnevi in tedni na evropskem prvenstvu.