Ekskluzivno: Benjaminu Šešku želijo 'zmešati glavo'! Ponujajo mu kar 30 milijonov evrov na leto!

Dva kluba iz Savdske Arabije nameravata Benjaminu Šešku "zmešati glavo"! To bosta storila s finančnimi pogoji, kakršnih ni še nikoli videl, kaj šele imel kakšen slovenski nogometaš.

Miran Zore
20. maj 2024

(Foto: Getty Images)

Kratek predah po debitantski sezoni v Leipzigu, po katerem sledijo priprave in nato nastop na zanj prav tako debitantskem evropskem prvenstvu, bo Benjaminu Šešku prišel še kako prav. Z izjemnim finišem sezone, ko je zadel na kar sedmih zaporednih tekmah, pa si Šeško ni kupil miru, ravno nasprotno! Z zadetki si je na široko odprl vrata večjih klubov!

Arsenal, Manchester United, Chelsea, Liverpool, AC Milan in še kdo so zainteresirani za slovenskega reprezentanta. O vsem tem mediji v Sloveniji, Nemčiji, Italiji in Veliki Britaniji zadnje tedne izdatno poročajo. Reagirali pa so medtem tudi pri Leipzigu, Šešku so pripravljeni dati novo, boljšo pogodbo in eno ključnih vlog v ekipi, da bi ga tako lahko zadržali vsaj še za eno sezono.

Šeško je ta trenutek sicer bolj kot govoricam posvečen regeneraciji pred reprezentančnimi izzivi. Na dogajanje okrog sebe mladenič niti ne more vplivati in dogaja se res veliko!

Od virov blizu igralca smo medtem izvedeli, da se odpira še ena opcija. Savdska Arabija! Že res, da se bogati klubi iz te države v zadnjem letu pogosto zanimajo za dobre igralce iz najmočnejših evropskih lig, toda interes je v Šeškovem primeru konkreten!

Al Hilal, za katerega denimo igrata Šeškova nasprotnika na Euru 2024 Aleksandar Mitrović in Sergej Milinković Savić, lahko igralcu v finančnem smislu da to, česar mu ne more dati noben klub v Evropi! Še bolj kot Al Hilal pa je za Šeška po naših informacijah zainteresiran tretji klube savdijske lige Al Ahli!

Tudi v tem primeru gre za fantastične finančne pogoje, pa tudi Šešku morda malce bolj vabljivo ponudbo, saj je trener ekipe, za katero igra tudi Riyad Mahrez, njegov nekdanji trener iz Salzburga Matthias Jaissle! Savdijci ponujajo od 25 do 30 milijonov evrov letne plače, plus zajeten bonus v višini 20 milijonov evrov!

Šeško bo glede prihodnosti verjetno prelomil še pred Eurom
Po naših informacijah Benjamin Šeško odločitve glede tega, kje bo nadaljeval svojo športno pot, še ni sprejel. Na mizi je več opcij, od Leipziga, pa vse do prestopa v enega od elitnih klubov iz angleške Premier League. Najmanj verjeten je ta trenutek odhod v Savdsko Arabijo, kajti mladi napadalec svojo obetavno kariero gradi postopoma.

Vseeno pa to ne spremeni dejstva, da Savdijci igrajo na svojo najmočnejšo karto - na fenomenalne finančne pogoje! Njihove ponudbe so resnici na ljubo takšne, da je kljub osredotočenosti in športnim ciljem predani karieri težko ostati ravnodušen.