Elšnik: Na vseh treh derbijih smo bili boljši, naj bo tako tudi v četrto

Kapetan Olimpije Timi Max Elšnik meni, da je imela Olimpije v medsebojnih obračunih z Mariborom v letošnji sezoni vselej pobudo. Odločilni derbi bo zmagal tisti, ki bo na igrišču pustil več srca.

Uredništvo
8. maj 2021, 3:36

Timi Max Elšnik v dvoboju z Rokom Kronavetrom. (Foto: pigac.si)

Olimpija in Maribor bosta jutri v Stožicah odigrala zadnji večni derbi v letošnji sezoni, zadnji pa bo obenem tudi z naskokom najpomembnejši, saj štiri kroge pred koncem sezone oba tekmeca na vrhu lestvice ločita vsega dve točki razlike. Razplet derbija bodo zelo pozorno spremljali tudi v taboru Mure, ki za vodilno Olimpijo zaostaja za tri točke, v taboru domače Olimpije pa ozračje pred derbijem ne more biti najbolj pozitivno, saj je ekipa na zadnjih treh tekmah osvojila vsega eno točko.

Kapetan zmajev Timi Max Elšnik, sicer otrok Aluminija, priznava, da v zadnjem času Olimpija ni mogla zadovoljiti pričakovanj.

"Definitivno zadnjih nekaj tekem rezultatsko ni bilo, kot bi so želeli. Tudi same predstave na igrišču niso zadovoljile ne nas ne navijačev, ampak verjamem, da prihaja derbi ob pravem trenutku, da se zberemo in pokažemo v pravi luči ter naredimo en velik korak k osvojitvi naslova, ki si ga vsi želimo," je za klubsko spletno stran povedal kapetan mlade slovenske reprezentance.

Elšnik je poudaril, da je bila Olimpija na prvih treh medsebojnih obračunih boljši tekmec, kar je dobra popotnica za zadnji derbi.

"Mislim, da smo bili na vseh treh derbijih v letošnji sezoni boljši nasprotnik in si zaslužili zmage. Imeli smo priložnosti, da bi remije v Mariboru obrnili v našo korist."

"Zgodovina v aktualni sezoni je na naši strani in iz tega lahko črpamo samozavest. Jutri bo pomemben boj, kdo bo pustil več srca na igrišču in verjamem, da bomo to mi."

 
adplus-dvertising