Elšnik: Olimpija je z Albertom Riero zadela loto

Kapetan Olimpije Timi Max Elšnik je po zmagi in zadetku na večnem derbiju izpostavil trenerja Alberta Riero, ki je zanj daleč najboljši trener, kar jih kdaj imel v karieri.

Uredništvo
7. avgust 2022, 10:44

Timi Max Elšnik (Foto: pigac.si)

Albert Riera je svoj mandat na klopi Olimpije začel kot v grozljivki, saj so ga s predstavitvene tiskovne konference pregnali razjarjeni navijači, ki se niso mogli pomiriti s tem, da je predsednik kluba Adam Delius odpustil njegovega predhodnika Roberta Prosinečkega.

Riera je priznal, da je bil prvi dan v Ljubljani eden hujših dni v njegovi nogometni karieri, ki ga je kot igralca popeljala celo do enega največjih klubov na svetu, angleškega Liverpoola.

Mesec dni kasneje je Rieri težko očitati strokovno podkovanost, saj pod njegovim vodstvom Olimpija v slovenskem državnem prvenstvu še ni prejela zadetka in je trenutno s stoodstotnim izkupičkom na čelu prvenstvene lestvice.

Kapetan zmajev Timi Max Elšnik je po tekmi Rieri namenil pohvale, kakršne iz ust igralcev ne slišimo pogosto.

Imel sem odlične trenerje v karieri v Angliji, a takega še nisem imel.


"Ta človek ima neverjetno veliko znanja. Zadeli smo loto s tem, ko ga imamo. Vse je njegova zasluga. Imel sem odlične trenerje v karieri v Angliji, a takega še nisem imel," je povedal Elšnik.

Elšnik je bil eden ključnih akterjev derbija, saj je dosegel drugi zadetek Olimpije, ki je dokončno paraliziral bledi Maribor.

"Težka tekma. Všeč mi je, da se počasi kaže karakter ekipe. Takega vzdušja v Olimpijini slacilnici se ni bilo. In da se nismo dobili gola. To nosim iz Anglije, da je 'clean sheet' res nekaj pomembnega in dobrega. Danes smo srecni, jutri delamo dalje,"
je povedal Elšnik.