Emerson Palmieri: V Chelseaju zame ni bilo prostora

Brazilski bočni branilec z italijanskim potnim listom je spregovoril o razlogih za poletno selitev v Lyon, kjer zdaj pridno nabira minute in posledično kandidira tudi za redno mesto v reprezentanci aktualnih evropskih prvakov.

Uredništvo
24. september 2021, 9:01

Emerson Palmieri je poleti odšel na posojo v Lyon, kjer končno pridno nabira minutažo. (Foto: Getty Images)

Emerson Palmieri si v Chealseaju ni uspel izboriti mesta v začetni enajsterici. 27-letni bočni branilec je v London leta 2018 prispel iz italijanske Rome in na štadionu Stamford Bridge vselej igral vlogo rezervista. V prejšnji sezoni, ko je Chelsea osvojil ligo prvakov, je v vseh tekmovanjih zbral skromnih 15 nastopov in ob tem odigral samo 789 minut nogometa.

Nekdanji nogometaš Santosa in Palerma je za italijanske medije povedal, da je ponudbo Lyona sprejel tudi na podlagi pogovora s selektorjem Italije Robertom Mancinijem. Ta mu je namreč dal jasno vedeti, da bo moral v aktualni klubski sezoni redno igrati v prvi enajsterici svoje ekipe, če bo želel kandidirati za mesto v izbrani vrsti aktualnih evropskih prvakov.

“Chelsea sem zapustil, ker tam ni bilo prostora zame. Tudi Roberto Mancini mi je dejal, da bom moral biti v aktualni sezoni standardni člen enajsterice, da bom lahko igral za reprezentanco Italije. Lyon mi je predstavil zelo zanimiv projekt in ni trajalo dolgo, da sem njihovo ponudbo tudi sprejel. Zelo sem zadovoljen s svojo odločitvijo.”