Emery se dobrika Hajduku: Žal mi je, da ekipa s takšnimi navijači ne bo igrala Evrope

Splitski Hajduk je zaključil z Evropo, od preboja v skupinski del Konferenčne lige ga je odrezal Villarreal. Kljub temu je eminentni trener Unai Emery imel veliko besed pohval na račun Bilih.

Uredništvo
26. avgust 2022, 6:54

Unai Emery je Villareeal popeljal v Konferenčno ligo in pohvalil Hajduk. (Foto: Getty Images)

Španski Villarreal je vel del posla opravil že na prvi tekmi play offa za preboj v Konferenčno ligo, saj je doma s 4:2 ugnal splitski Hajduk. Na povratni tekmi je bilo še vse mogoče, a je Rumena podmornica slavila z 2:0 in se prepričljivo prebila do evropske jeseni.

"Po prvi tekmi nisem bil zadovoljen z našo igro, saj smo premalo spoštovali tekmeca in smo si nakopičili težave. Tokrat je bil Hajduk kakovosten od samega začetka, a od mojih igralcev sem zahteval, da prvi dosežemo zadetek in se s tem znebimo pritiska polnih tribun," je po zmagi dejal trener Villarreala Unai Emery.

"To moram dodati. To je Evropa in igrali smo na stadionu, kjer si Evropo še kako zaslužijo. Hajdukovi navijači kreirajo posebno vzdušje. Žal mi je, da klub, kot je Hajduk, jeseni ne bo igral v Evropi, saj si to vsekakor zasluži," je po tekmi še dejal nekdanji strateg Arsenala in PSG.

Rumena podmornica je na odlični poti tudi v domači La Ligi, kjer je po dveh tekmah na vrhu lestvice. Vodi pred madridskim Realom, ima dve zmagi in še ni prejela zadetka.


Standings provided by SofaScore LiveScore