Emocije so prehude: Osvojeni pokal so navijači slavili ob kršenju socialne distance

Držanje socialne distance je osrednja nit včerajšnjih prizorov z Madžarske, kjer so okronali pokalnega prvaka. Navijači so se hitro spozabili in navijali tako kot pred krizo - skupaj.

Uredništvo
4. junij 2020, 11:55

Foto: Uradni facebook profil kluba

V sredo zvečer so na Madžarskem okronali pokalnega zmagovalca. Arena Puskas, s kapaciteto imprevisnih 68.000 sedišč, je gostila dvoboj tradicionalnega madžarskega kluba Honveda in manj znanega Mezokovesdija, kjer recimo igra tudi stari znanec 1. SNL Marin Jurina. Honved je finale dobil z rezultatom 2:1 ter osvojil osmo pokalno lovoriko v svoji zgodovini. Ob tem je bil kar 14-krat madžarski prvak, nazadnje leta 2017.

A rezultat in osvojeni pokal nista tisto, zaradi česar je finale madžarskega pokala postal slaven. Osrednji akterji te zgodbe so namreč navijači, ki jih je bilo na Puskas Areni zaradi upoštevanja varnostnih protokolov sicer le 10.000. V teh časih, ko so tribune drugod prazne, je to impresivna številka.

Tisto, kar je zmotilo številne evropske medije in akterje, je neupoštevanje priporočljive minimalne socialne distance. Publika je sicer držala to distanco, ne pa tudi organizirani navijači, ki so preprosto navijali tako kot včasih. Glasno, predvsem pa skupaj. 
 
loading...