Enajstmetrovka je v Sežani osrečila Maribor, tresel se je tudi okvir gola

V Sežani je Maribor dosegel novo zmago, strelec edinega gola na tekmi je bil Rok Kronaveter.

Uredništvo
24. oktober 2021, 4:47

Tabor Sežana
0 : 1

Sod.: Bojan Mertik

Maribor
 
 
 
 
 
0 : 1
 
 
 
 
 
 
Tabor Sežana: Jan Koprivec, Mihael Briški, Klemen Nemanič, Erik Salkič, Rodrigue Bongongui (od 71. Herve Gotter), Dominik Mihaljević, Til Mavretič, Kevin Doukoure Grobry, Filip Kosi (od 70. Tom Kljun), Tom Alen Tolić (od 62. Fahd Richard Ndzengue Moubeti), Dino Stančič.Maribor: Ažbe Jug, Nemanja Mitrovič, Martin Milec, Gregor Sikošek, Robert Voloder, Mirko Mutavčić (od 22. Malik Sellouki), Antoine Makoumbou, Marko Alvir (od 69. Rudi Vancaš Požeg), Blaž Vrhovec, Rok Kronaveter (od 81. Jan Repas), Ognjen Mudrinski (od 82. Rok Sirk).

Rok Kronaveter je realiziral enajstmetrovko. (Foto: pigac.si)

Nič kaj spektakularne tekme nismo gledali v Sežani med domačim Taborom in Mariborom. Ravno nasprotno. V prvem polčasu smo videli malo pravega nogometa, več je bilo previdnosti z obeh strani in posledično malo priložnosti. Mariborčani so morali po 20 minutah menjati, poškodoval se je Mutavčič, vstopil je Sellouki. Edino zares pravo priložnost v prvem polčasu smo videli v 33. minuti. Marko Alvir je zaključil nevarno akcijo, imel je sicer opcijo za podajo na levo stran, a je zaključil kar sam. Žoga je zadel vratnico, se odbila do Mudrinskega, ki pa je nerodno reagiral in na koncu ni bilo nič iz vsega skupaj. 

Trenerja med odmorom nista menjala. Sežana je v drugem polčasu oživela, resnici na ljubo ji je Maribor kar precej dovolil. V 59. minuti pa ključen trenutek na tekmi. Sodnik Bojan Mertik je hitro zapiskal, Bongongui je s hrbta podrl Mudrinskega, Srb je hitro padel, a to je bila situacija, ki je verjetno marsikateri sodnik ne bi ocenil kot prekršek za enajstmetrovko. 

Žogo si je na belo točko namestil Rok Kronaveter in zadel. Gostje so prav tako zadeli, to gol Kljuna v 87. minuti ni bil priznan zaradi prepovedanega položaja. Časa je domačinom zmanjkalo, Maribor pa je nanizal drugo zaporedno zmago.