Eriksen: Imel sem veliko srečo, čez štiri ali pet mesecev bom že na igrišču

Italijanski časnik Il Corriere dello Sport poroča, da naj bi Christian Eriksen ob obisku soigralcev v Interju napovedal okviren datum svojega povratka na nogometna igrišča.

Uredništvo
5. avgust 2021, 3:46

Christian Eriksen namerava nadaljevati nogometno pot. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Danski zvezdnik Christian Eriksen je včeraj prvič po dogodkih na evropskem prvenstvu obiskal soigralce v svojem klubu, iz tabora Interja pa so ob tem sporočili, da bo nadaljeval proces rehabilitacije, v katerem bo sledil napotkom danskih kirurgov. Pri Interju niso želeli javno ugibati, ali bo Eriksen še igral nogomet in kdaj bi se hipotetično lahko vrnil na nogometna igrišča, časnik Il Corriere dello Sport pa trdi, da naj bi Eriksen pred tem nagovoril svoje soigralce in bil glede kočljivih vprašanj precej konkreten.

Eriksen naj bi ob snidenju s soigralci komaj zadrževal solze, v nagovoru skupini pa naj bi povedal, da je 'imel veliko srečo' in da se bo v roku 'štirih do petih mesecev' vrnil na nogometna igrišča.

Eriksen je v prvem polčasu tekme Eura 2020 med Dansko in Finsko doživel srčni infarkt, k sreči pa ga je prisebnost soigralcev in zdravniškega osebja na stadionu ohranila pri življenju. Eriksen je v Kobenhavnu opravil operacijo,v kateri so mu vgradili srčni spodbujevalnik, po pravilih italijanske nogometne zveze pa ne bo smel igrati tekem v Serie A, dokler ne bo spodbujevalnik odstranjen.