Eriksen se vrača v Milano, čakajo ga pomembni zdravniški pregledi

Christian Eriksen še naprej uspešno okreva po srčnem zastoju, prihodnji teden pa naj bi se vrnil v Milano, kjer ga čaka nova serija zdravniških pregledov.

Uredništvo
28. julij 2021, 2:34

Christian Eriksen odhaja na preglede v Milano. (Foto: Getty Images)

Prihodnji teden bo šlo zares. Medtem ko okreva po zastoju srca v domovini, v Milanu Christiana Eriksena pričakujejo na zdravniških pregledih, poroča Sky Italia. Danski reprezentant, ki se je zgrudil na prvi tekmi Danske na Euru 2020, reševalci pa so na koncu dobili bitko za njegovo življenje, ima vgrajen srčni spodbujevalec, s katerim pa v Italiji zagotovo ne bo smel igrati.

Kako naprej, še ni povsem jasno. Nekdanji nogometaš Tottenhama v tej fazi, komaj mesec in pol po dogodku, zagotovo še ne more razmišljati o nadaljevanju profesionalne nogometne kariere, zdravniki namreč še ugotavljajo morebiten vzrok srčnega zastoja.

Ko bodo preiskave končane in izsledki analizirani, bo sprejeta odločitev glede Eriksenove nogometne kariere, za katero je v italijanskem nogometu izjemno malo možnosti. Vse dokler bo imel vgrajen spodbujevalec. 

Danski mediji so nogometaša pred dnevi "ujeli" med sprehodom z družino v danski prestolnici, fotografija je zaokrožila po spletnih omrežjih in predvsem med pristaši Interja požela veliko odobravanja.