Euro je dvignil zanimanje in ceno, Sampdoria ima v rokah potencialno odličen posel

Po poročanju italijanskih medijev so pri Sampdorii prvo ponudbo Milana za danskega dragulja gladko zavrnili.

Uredništvo
9. julij 2021, 3:16

Damsgaard je zanimiv mnogim klubom. (Foto: Getty Images)

Mikkel Damsgaard velja za eno od najzanimivejših odkritji letošnjega evropskega prvenstva. 21-letni vezist italijanske Sampdorie in danske reprezentance je na aktualnem Euru zaigral na petih tekmah svoje države in pri tem dosegel 2 zadetka in 1 asistenco.

Odličnih predstav mladega Danca pri evropskih klubskih velikanih seveda niso spregledali. Kot prvi so se opogumili pri italijanskem Milanu, toda njihova ponudba očitno ni zadovoljila finančnih apetitov predsednika kluba iz Serie A.

Pri Samprodii so prvo ponudbo Milančanov zavrnili, predsednik Massimo Ferrero pa je že pred dnevi izjavil, da Damsgaard sploh ni naprodaj. Zdaj se je oglasil tudi Carlo Osti in še dodatno podkrepil stališče kluba glede morebitne prodaje danskega dragulja

Ves svet se je na lastne oči prepričal o Mikkelovih kvalitetah, kar nas seveda zelo veseli. Vse ima svojo ceno, toda Damsgaard ni naprodaj. Kot je povedal že predsednik kluba si želimo, da bi se fant z nami razvijal tudi v prihodnji sezoni. Menimo, da lahko v Sampdorii še dodatno napreduje,” je za Rai Sport povedal športni direktor kluba.

Italijanski časnik La Gezzetta dello Sport pa poroča, da se za usluge 21-letnika zanimajo tudi pri španski Barceloni in angleškem Tottenhamu. Vprašanje pa je, če bosta omenjena kluba uspela ugoditi zahtevam kontroverznega lastnika Sampdorie.

Damsgaard se je v Sampdorio v pretekli sezoni preselil iz matičnega Nordsjællanda, italijanski prvoligaš iz Genove pa je zanj odštel 6.75 milijonov evrov odškodnine. Danski vezist je v reprezentančnem dresu doslej zbral 8 nastopov in dosegel že 4 zadetke.