Everton je (delno) uspel s pritožbo: Kazen desetih točk odbitka je zdaj precej nižja

Everton je s pritožbo na izrečeno kazen v obliki desetih točk odbitka zaradi kršenja pravil finančnega fair playa uspel povrniti štiri točke.

Uredništvo
26. februar 2024

Angleška nogometna zveza je novembra lani Evertonu odvzela kar 10 točk, ker je kršil pravila finančnega fair playa, ki klubom Premier League natančno določajo maksimalno izgubo v vezanem triletnem obdobju.

Everton je kršitve pravilnika priznal, pritožil pa se je višino izrečene kazni, ki je bila tedaj celo najvišja v zgodovini angleškega nogometa. Klub je dva tedna po izrečenih sankcijah vložil pritožbo, po nekaj mesecih pa je pritožbena komisija delno ugodila klubu iz Liverpoola ter mu kazen z desetih znižala na šest točk odbitka.

"Čeprav v klubu še vedno premleva odločitev pritožbene komisije, smo zadovoljni, ker smo s pritožbo uspeli znižati višino izrečene kazni," so sporočili iz tabora Evertona.

Everton je tako pridobil štiri točke, kar pomeni, da je na lestvici s sedemnajstega skočil na petnajsto mesto in ima zdaj pet točk prednosti pred mesti, ki vodijo v izpad.

Standings provided by Sofascore