Evropa, pozor! Dani Alves načrtuje povratek nazaj

Dani Alves, eden najboljših bočnih branilcev generacije, dviguje roke od projekta v Sao Paulu in načrtuje povratek v evropski nogomet.

Uredništvo
23. september 2020, 11:31

Foto: uradna spletna stran kluba

Brazilski zvezdnik Dani Alves je avgusta lani uresničil svojo veliko željo in se vrnil v Sao Paulo, pri katerem je bržčas želel podoživeti epizode nekaterih velikih brazilskih nogometašev, ki so v domovini zaključevali svoje kariere. Alvesov projekt v Sao Paulu se ni izšel po načrtih, saj njegov klub ni izzivalec najboljšim v brazilskem prvenstvu, vmes pa je klub zapadel tudi v finančne težave, zaradi katerih je Alves vse bolj postajal veliko breme za klubski proračun.

V zadnjem času je močno trpela tudi Alvesova javna podoba, saj so se v javnosti znašli video posnetki, ki kažejo, kako se je Alves v času pandemije, ki je v Braziliji dosegla zelo visoke razsežnosti, udeležil zabave, na kateri nobeden od udeležencev ni nosil zaščitne maske.  Navijači Sao Paula so besni, Alvesa pa je minil zanos do nadaljevanja kariere v Sao Paulu in je zato po poročanju brazilskih medijev pripravljen na naslednji korak.

Čeprav šteje že 37 let, je Alves še naprej odločen igrati nogomet, brazilski mediji pa poročajo, da je kompas že obrnil proti Evropi, kjer trenutno išče novega delodajalca.
Alves bo moral najprej prekiniti pogodbo s Sao Paulom, ki je veljavna celo do leta 2022, navkljub poznim letom pa ne gre dvomiti v to, da je v Evropi še vedno vrsta vrhunskih klubov, ki bi bili pripravljeni skleniti sodelovanje z legendarnim Brazilcem, ki velja za enega najbolj trofejnih nogometašev v zgodovini nogometa.