FIFA je suspendirala nogometaša Marseilla, ki trenutno nastopa na afriškem pokalu narodov

Zaradi suspenza nogometaš Senegala svoje države do nadaljnjega ne bo smel zastopati. Težava tiči v njegovem zadnjem klubskem prestopu.

Uredništvo
14. januar 2022, 6:12

FIFA je suspendirala reprezentanta Senegala. (Foto: Getty Images)

Pape Gueye je leta 2020 podpisal dogovor z Watfordom, angleškemu prvoligašu bi se moral priključiti po koncu tedanje sezone, ki jo je odigral pri francoskem Le Havreju. Z odličnimi predstavami je obrambno naravnani vezist požel veliko zanimanja tudi s strani drugih evropskih klubov, Watford pa se je takrat boril za obstanek med angleško elito.  

Gueye je očitno spoznal, da je prehitro pristal v podpis pogodbe s klubom iz Premier League, zato je skušal izsiliti prekinitev omenjene predpogodbe z Watfordom. Tega se je lotil tako, da je zamenjal svojega zastopnika, njegov novi agent pa je tolmačil, da je senegalskega reprezentanta prejšnji ob podpisu omenjene pogodbe pretental.  

Watford se seveda s tem ni strinjal, zato so vsem zainteresiranim klubom sporočili, da se bodo pritožili na svetovno nogometno zvezo (FIFA), če bo kdo od teh Gueyeju ponudili pogodbo. Francoski Marseille se na to ni oziral in v Montreuilu rojenega vezista kljub vsemu pripeljal na jugovzhod Francije. Watford pa se je potem seveda pritožil.  

FIFA je zdaj kot kaže razsodila v tem primeru in ugotovila, da je Gueye vendarle kršil pravilnik. Dvaindvajsetletnega vezista so tako suspendirali z vseh tekmovanj pod okriljem svetovne nogometne zveze. Zanimivo je, da je suspenz Gueye prejel ravno zdaj, ko se v Kamerunu mudi na afriškem pokalu narodov s svojo državo.  

V aktualni sezoni je namreč za Marseille zbral 22 nastopov v vseh tekmovanjih, za svojo državo pa je debitiral šele lanskega novembra. Gueye je torej otrok Le Havreja, v mlajših letih pa je nastopal tudi za U-18 in U-19 reprezentanci Francije.