FIFA odprla preiskavo po incidentih v Tirani in Londonu

Mednarodna nogometna zveza je odprla disciplinsko preiskavo v zvezi z navijaškimi izgredi na dveh torkovih tekmah kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu.

Uredništvo
14. oktober 2021, 5:38

FIFA je zaradi incidentov na tribunah sprožila nove postopke. (Foto: FIFA)

Madžarski navijači so se na tekmi skupine I med Anglijo in Madžarsko spopadli s policijo na stadionu Wembley, potem ko so ti želeli aretirati navijača, ki je rasistično žalil varnostnika.

Na drugi tekmi v skupini I med Albanijo in Poljsko pa je prišlo do neredov po golu, ki ga je v 77. minuti dosegel Karol Swiderski. Domači privrženci so po tem golu začeli metati predmete na igrišče, tako da je francoski sodnik Clement Turpin za več kot 15 minut prekinil tekmo.

"Po pregledu posnetkov in analizi dogodkov je Fifa odprla disciplinska postopka zaradi incidentov v Londonu in Tirani. Še enkrat Fifa najbolj ostro obsoja tovrstne incidente in poudarja ničelno toleranco do nasilja ter vsake vrste diskriminacije." je Fifa zapisala v izjavi za javnost.

Julija je Fifa kaznovala Madžarsko nogometno zvezo z dvema tekmama igranja pred praznimi tribunami zaradi neprimernega obnašanja navijačev na tekmah evropskega prvenstva v Budimpešti in Münchnu.