FOTO: Rogaška Slatina bo prvič v novi sezoni videla prvoligaški nogomet, velika prenova športnega centra je končana

Iz tabora Rogaške so sporočilil, da bo nedeljska tekma proti Muri prvič v novi sezoni odigrana na prenovljenem stadionu v Rogašk Slatini.

Uredništvo
15. september 2023

Rogaška (Foto: Uradni facebook profil kluba)

Nogometaši Rogaške so zaradi prenovitvenih del na svojem stadionu domače tekme slovenskega državnega prvenstva igrali v Krškem, pred nedeljsko tekmo proti Muri pa so iz tabora novinca v ligi sporočili, da je nadgradnja končana ter da bo prvič v sezoni Rogaška igrala na svojem stadionu.

"V soboto, 23. septembra, bo najprej 𝗼𝗯 𝟭𝟯.𝟯𝟬 𝗻𝗮 𝘀𝗽𝗼𝗿𝗲𝗱𝘂 𝘀𝘃𝗲𝗰̌𝗮𝗻𝗮 𝗼𝘁𝘃𝗼𝗿𝗶𝘁𝗲𝘃, po kateri ob 𝟭𝟱.𝟬𝟬 𝘀𝗹𝗲𝗱𝗶 𝗼𝗴𝗹𝗲𝗱 𝗽𝗿𝘃𝗼𝗹𝗶𝗴𝗮𝘀̌𝗸𝗲𝗴𝗮 𝗼𝗯𝗿𝗮𝗰̌𝘂𝗻𝗮. 𝗜𝘀𝗸𝗿𝗲𝗻𝗼 𝘀𝗲 𝘇𝗮𝗵𝘃𝗮𝗹𝗷𝘂𝗷𝗲𝗺𝗼 Občina Rogaška Slatina, izvajalcem, sponzorjem, prostovoljcem in vsem ostalim, ki ste pripomogli k hitri in kakovostni nadgraditvi stadiona," so sporočili iz tabora Rogaške.

Vrednost projekta, ki je zadeval obnovo celotnega športnega centra, je znašala 1.190.000 evrov, opravljenih pa je bilo kup popravkov in nadgradenj, s katerimi bo imela Rogaška spodoben objekt za igranje tekem na najvišji ravni.

" Dela vključujejo obnovo dotrajanih garderobnih in ostalih prostorov v kletni etaži starejšega dela objekta, zagotovitev večje uporabne površine z zagraditvijo prostora v smeri parkirišča in z ureditvijo nadstropne etaže, znatno povečanje kapacitete obiska, vzpostavitev pogojev za TV produkcijo, delo VAR asistence in novinarjev, izvedbo novega električnega in internetnega priključka, ureditev avtomatskega zalivalnega sistema igralne površine, prestavitev igrišča proti tribunam, vgradnjo novih ograj, lovilnih mrež in kabin ob igrišču, itd," so pred tedni sporočili v Mestni občini Rogaška Slatina.