FOTO: Še en dokaz, kako velik je Samir Handanović v očeh vodstva Interja in njegovih navijačev

Samir Handanović je živa legenda Interja, v klubu so mu to dali jasno vedeti, ko so se pred včerajšnjo tekmo spomnili, da ga počastijo s posebno spominsko plaketo.

Uredništvo
15. april 2024

(Foto: uradna spletna stran kluba)

Pri milanskem Interju, ki bo sezono končal kot prvak italijanske Serie A, so včeraj počastili svojega dolgoletnega vratarja in novodobno legendo kluba Samirja Handanovića. Še ena legenda kluba, zdaj tudi visoki uslužbenec Interja, Javier Zanetti, je Samirju Handanoviću podaril spominsko plaketo, na kateri je zapisano število 455. Toliko tekem v dresu Interja je namreč odigral Handanović. 

"Hvala Interju za vsa leta, ki sem jih preživel tukaj. Ganjen sem. San Siro je čudovit, najlepši stadion na vsem svetu, tukaj so tudi najboljši navijači," je dejal Handanović in poudaril, da so se mu s prestopom v Inter uresničile sanje. 

Handanović je v Inter prestopil leta 2012, takrat kot izjemno perspektivni vratar Udineseja. V Milanu je nato raven svojih iger še dvignil in postal tudi najboljši vratar Serie A (skupno je v italijanskem prvenstvu odigral 566 tekem)! Handanović je svojo kariero končal maja lansko leto in postal skavt Interja, z željo, da nekoč postane tudi trener.