FOTO: Ta slika bo odšla v zgodovino: Rezervni vratar Guardiolo pripravil do tega, da je obležal na zelenici

Manchester City je naredil ogromen, morda celo odločilni korak k novemu naslovu najboljšega v državi. Padel je Tottenham, varovanci Pepa Guardiole pa imajo pred zadnjim kolom vse v svojih rokah.

Uredništvo
15. maj 2024

Pep Guardiola je poskrbel za kultno fotografijo ob klopi Manchester Cityja. (Foto: Twitter)

Manchester City ima tekmo pred zaključkom sezone v Premier League dve točki prednosti pred Arsenalom in imajo vse v svojih rokah. V zadnjem kolu igrajo proti West Hamu, za tem pa se bodo najverjetneje veselili novega naslova prvaka v elitnem tekmovanju na Otoku.

Proti Arsenalu so Meščani vodili z 1:0, v 88. minuti tekme pa so imeli Topničarji izjemno priložnost, da stvari postavijo na glavo. Heung Min Son je bil sam pred vratarjem Ortego, rezervni vratar Cityja pa je z vrhunsko obrambo preprečil izenačenje, kar je verjetno ključna poteza pri osvajanju novega naslova državnega prvaka.

Da je temu res tako, je dokazal tudi trener Manchester Cityja Pep Guardiola. Po obrambi vratarja, ki je šele v nadaljevanju tekme prišel v vrata namesto Edersona, je od vznemirjenja in stresa padel po tleh in neposredno z zelenice spremljal dogajanje na terenu.

Ortega je sredi drugega polčasa zamenjal siceršnjega prvega čuvaja mreže Edersona, ki je pred tem prejel močan udarec v glavo. Ederson nad menjavo ni bil navdušen, a Guardiola ni želel ničesar tvegati, ob tem pa se je ta menjava na vratih izkazala kot zadetek v polno.

Po zgrešeni priložnosti Tottenhama je nemudoma City nevarno napadel, prejel strel z bele točke, ki ga je Erling Haaland suvereno spremenil v zadetek za končnih 2:0 in klub poslal na prag novega slavja ob osvojeni lovoriki.