Fabian Ruiz je prvo ime evropskega prvenstva

Tehnična komisija UEFA je izbrala najboljšega igralca pravkar končanega evropskega prvenstva do 21 let, nagrado pa je prejel zvezdnik Napolija, s katerim se že spogleduje Real iz Madrida.

Uredništvo
1. julij 2019, 8:44

Fabian Ruiz je bil izbran za najboljšega igralca evropskega prvenstva do 21 let. (Foto: UEFA)

Španska reprezentanca na evropska prvenstva do 21 let praviloma pošilja izjemno močna moštva, ki bi se brez večjih težav merila tudi v članski konkurenci. Tudi na letošnjem prvenstvu v Italiji je Španija razpolagala z izjemno ekipo, v kateri je bila cela vrsta preverjenih prvoligaških igralcev kova Danija Ceballosa, Mikela Oyarzabala, Danija Olma, Carlosa Solerja in Fabiana Ruiza. Med številnimi španskimi zvezdniki je na turnirju najbolj izstopal prav slednji, sicer član italijanskega Napolija, ki je bil izbran za najboljšega igralca prvenstva.

"Zelo sem vesel, ker sem osvojil nagrado, vendar pa je precej pomembnejše, da je Španija osvojila naslov. Slabo smo začeli proti Italiji in na koncu smo morali Poljsko premagati z več kot tremi goli razlike. Ves čas smo bili zelo samozavestni in povsem zasluženo smo osvojili naslov. Imamo izjemen moštveni duh,"
je povedal Fabian Ruiz.