Fabregas: Arsenal sem zapustil, ker sta bila na moji ravni le dva igralca

Nekdanji kapetan Arsenala Cesc Fabregas je zelo odkrito spregovoril o razlogih, zakaj je leta 2011 zapustil londonski klub in se preselil v Barcelono.

Uredništvo
25. marec 2020, 10:53

Foto: Getty Images

Nekdanji kapetan Arsenala Cesc Fabregas je bil gost intervjuja na spletni strani Arseblog, ki jo vodijo navijači topničarjev, Španec pa je bil zelo odkrit v svojih odgovorih, saj je do potankosti razložil, zakaj si je leta 2011 kot kapetan moštva tako zelo prizadeval prestopiti v Barcelono.

"Bil sem kapetan in vedno sem zaradi tega čutil izjemen pritisk. Moja naloga je bila, da ekipo popeljem do lovorik. Dajal sem vse od sebe. Včasih sem po porazih odhajal domov in jokal. Zelo sem trpel in za menoj je bilo veliko neprespanih noči. Po kakšnem bolečem porazu si skupaj z ekipo v avtobusu in slišiš igralce, kako se smejijo, načrtujejo, kam bodo šli zvečer ven … To se je dogajalo več let. Igrali smo čudovit nogomet in to mi je bilo zelo všeč, vendar pa sem sebi zadal nalogo, da to ekipo popeljem do lovorik in zaradi tega sem dostikrat počutil zelo osamljenega," je povedal Fabregas.

Fabregas je v nadaljevanju priznal, da ga je zelo motila tudi neambicioznost vodstva kluba, izrazil pa je celo mnenja, da sta bila leta 2011 v ekipi Arsenala le dva igralca na njegovi ravni.

"V zadnjih dveh ali treh letih sem imel občutek, da sta bila le Samir Nasri in Robin van Persie – in resnično ne želim zveneti arogantno, tako sem se pač čutil takrat – na moji ravni. V moji glavi se je nabralo veliko stvari in moram priznati, da sem bil na koncu že povsem izpraznjen. V psihičnem in fizičnem smislu sem bil izčrpan. Vedel sem, da sem dal vse od sebe, vedel sem, da bi klub lahko dobil nekaj dobrih okrepitev, a je vse padlo v vodo. Zaradi obnašanja nekaterih soigralcev sem dobil občutek, da moram oditi nekam drugam. Če ne bi bilo tako, ne bi zapustil Arsenala,"
je še dodal Fabregas, dandanes član francoskega Monaca.