Fenerbahče bi še povečal balkanski kontingent: Turki se zanimajo za soigralca Jana Oblaka pri Atletico Madridu

Fenerbahčeju gre v tekoči sezoni kot po maslu. Prvo mesto v turškem prvenstvu in zmaga v skupini UEFA konferenčne lige. Toda to ne pomeni, da se 19-kratni prvaki januarja ne bodo okrepili.

Uredništvo
19. december 2023

Stefan Savić je v preteklosti igral za Partizan, Manchester City in Fiorentino. (Foto: Getty Images)

Edin Džeko, Dominik Livaković, Dušan Tadić in v prihodnje še Stefan Savić? Fenerbahče se zanima za člana španskega velikana Atletico Madrida, ki bi zaostril konkurenco v osrčju obrambe. Reprezentant Črne gore ima pogodbo z Atleticom veljavno še do izteka tekoče sezone. V prvih krogih španske La Lige mu je trener Diego Simeone namenil veliko igralnega časa, v zadnjem obdobju pa Savić sedi na klopi.

Turški mediji poročajo, da je bil zastopnik 32-letnega branilca, Žarko Peličić, že na obisku v pisarnah kluba iz Carigrada. Trenutno gre Fenerbahčeju zelo dobro od nog v domačem prvenstvu. Ta hip se nahaja na prvem mestu s 40 točkami. Na drugem mestu je sicer z enakim številom točk že veliki rival Galatasaray, potem pa na 3. mestu Kayserispor zaostaja za 11 točk. Za naslov se bosta torej borila soseda.

Član Fenerbahčeja je tudi slovenski reprezentant Miha Zajc, ki pa je trenutno poškodovan. V kvalifikacijah za uvrstitev v UEFA konferenčno ligo se je 19-kratni turški državni prvak letos pomeril s slovenskim Mariborom in Štajerce prepričljivo izločil iz tekmovanja, sam pa je potem v skupinskem delu osvojil prvo mesto v svoji skupini in se uvrstil v izločilne boje, kjer bo moral na nasprotnika še nekoliko počakati.