Ferdinand je besen: Kako se brani Manchester United? Recite, da je v garderobi nekdo znorel

Kako je mogoče, da Manchester United igra tako neodgovorno in prejme takšen gol? To se sprašuje Rio Ferdinand in upa, da bo v slačilnici Rdečih vragov kdo zaropotal.

Uredništvo
5. november 2020, 10:12

Foto: /

V studiu BT Sport je včerajšnjo tekmo skupinskega dela lige prvakov spremljal Rio Ferdinand. Nekdanji angleški reprezentant je bil priča precej nepričakovanemu porazu svojega Manchester Uniteda, ki je izgubil proti Istanbul Basaksehiru

Odmeva predvsem način, kako je prišlo do tega sicer ne še usodnega poraza. Rdeči vragi so igrali slabo, precej neambiciozno in, povedano poenostavljeno, neorganizirano. Zmedeno. To trdi tudi Rio Ferdinand, ki je kot nekdanji branilec, posebej občutljiv na akcijo, po kateri je United prejel prvi gol. Zabil ga je že v prvem polčasu zapehani veteran Demba Ba.

Ba je imel v resnici precej enostavno nalogo. Manchester United je imel na voljo kot. Pri tem je nenavadno, da niti eden igralec angleške ekipe ni ostal zadaj kot varovalka. Ba je namreč stal še na svoji polovici, tako da dolga podaja za hrbet zadnjega igralca Manchester Uniteda ni mogla biti prepovedan položaj 35-letnega Senegalca. Takšnih golov v profesionalnem nogometu res ne vidimo pogosto, prej na nižjih ravneh in pri mlajših nogometaših.

"Goli, ki jih prejmamo ... Prosim, naj mi nekdo pove, da bo nekdo znorel v slačilnici in bodo krivci odgovarjali. Poglejte, kako stoji ekipa, potem ko izgubimo žogo pred prvim golom," je dejal Ferdinand.