Fiorentina obožuje veterane, Chieso je nasledil Jose Callejon

Fiorentina je odhod Federica Chiese v Juventus zakrpala s Špancem Josejem Callejonom, ki bo skupaj s Franckom Riberyjem tvoril 'veteransko', a hkrati vseeno zelo atraktivno krilno navezo.

Uredništvo
5. oktober 2020, 9:05

Jose Callejon ostaja v Italiji, kariero bo nadaljeval v Fiorentini. (Foto: Getty Images)

Fiorentina je danes izgubila svojo največjo klubsko zvezdo, s čimer hočeš nočeš klub iz Toskane odpira novo poglavje. Federico Chiesa je preteklost, na drugi strani pa je vodstvo kluba na zadnji dan prestopnega trgovanja sklenilo dogovore s kar tremi novimi igralci.

Najbolj zveneče ime je nedvomno 33-letni Španec Jose Callejon, ki bo v moštvu nasledil prav Chieso, v Fiorentini pa bo tvoril zelo zanimivo krilno navezo s Francozom Franckom Riberyjem. Callejon je sicer že v poznih nogometnih letih, vendarle pa so njegove reference izjemne, saj v Fiorentino prihaja po sedmih uspešnih sezonah v Napoliju, pri katerem je odigral kar 349 tekem in na svoj račun vpisal 82 zadetkov in 78 asistenc.

Poleg Callejona sta se na stadion Artemia Franchija preselila še levi bočni branilec Antonio Barreca, ki prihaja na posojo iz francoskega Monaca, veliko pa bodo v klubu pričakovali od argentinskega centralnega branilca Lucasa Martineza Quarte, ki se v Italijo seli s slovesom enega najboljših centralnih branilcev v južnoameriškem nogometu. Fiorentina je River Plateju zanj plačala 6 milijonov evrov odškodnine.