Fiorentina vrača igralca, ki je nekoč navduševal Josipa Iličića

Italijanska Fiorentina v svoje vrste vrača igralca, ki je nekoč precej vplival na odločitev Josipa Iličića, da svojo kariero nadaljuje v vrstah tega kluba.

Uredništvo
12. september 2020, 8:47

Borja Valero je na pragu povratka v Fiorentino. (Foto: Getty Images)

Ko je Josip Iličić pred dobrimi sedmimi leti zapuščal vrste Palerma, je imel na mizi številne ponudbe iz različnih držav. V svoje vrste ga je vabil nemški Leverkusen, na koncu pa je med številnimi ponudbami izbral Fiorentino, ki je v tistem času slovela kot ekipa, ki je igrala izredno privlačen in napadalen nogomet. V njej je eno ključnih vlog igral Španec Borja Valero, ki je bil po Iličićevih besedah eden od razlogov, zakaj se je odločil za selitev v Firence, kjer je nato že v svoji prvi sezoni v Serie A zasedel izvrstno četrto mesto.

Ekipa, v kateri so blesteli tudi Juan Cuadrado, Stefan Savić in Giuseppe Rossi, se je kmalu razpustila, sedem let kasneje pa so se pri Fiorentini odločili vrniti delček 'magije' iz omenjene sezone, ko je moštvo vodil Vincenzo Montella.

Valero je po izteku pogodbe z Interjem prost, italijanski mediji pa trdijo, da se je že dogovoril za povratek v Fiorentino in da bo že danes opravljal zdravniški pregled pred podpisom pogodbe.

Fiorentina pred pričetkom nove sezone sestavlja zanimivo ekipo, saj je pred dnevi njen član postal dolgoletni igralec Milana Giacomo Bonaventura, veliko okrepitev pa predstavlja tudi Maročan Sofyan Ambrabat, ki je v minuli sezoni navduševal v majici Hellasa iz Verone.