Fiorentina želi plačati klavzulo, Dinamo Zagreb bo očitno ostal brez najboljšega igralca

Visokorasli hrvaški napadalec ima za seboj uspešno sezono in morda bo že pred prvo tekmo kockastih na Euru spet prestopil v italijansko Serie A. Odločitev je njegova.

Uredništvo
12. junij 2024

Bruno Petković za Dinamo Zagreb: 253 nastopov, 82 golov in 57 asistenc. (Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

Hrvaški napadalec Bruno Petković ima za seboj že veliko izkušenj z italijanskim nogometom. Nastopal je že za Catanio, Varese, Reggiano, Entello, Trapani, Hellas Verono in Bologno. Leta 2018 se je vrnil na Hrvaško, kjer je sprva Dinamo Zagreb okrepil kot posojeni nogometaš, potem pa je hrvaški velikan pogodbo odkupil za okrogel milijon evrov.

Petković je v sezoni 2023/24 prispeval 18 golov in devet asistenc na 43 nastopih, Dinamu je dostavil nov naslov prvaka domačega prvenstva.

Več hrvaških virov danes poroča, da je tik pred novo selitvijo v Italijo, natančneje v Fiorentino, katera je bila letos finalistka UEFA konferenče lige, v prvenstvu Serie A pa je osvojila osmo mesto. Italijani so pripravljeni plačati odkupno klavzulo v pogodbi.

Znesek znaša približno dva milijona evrov, kar bo Fiorentina zmogla brez večjih težav, Dinamo pa bo torej dobil več, kot je pred leti investiral.

Od leta 2019 dalje je Bruno Petković del članske reprezentance Hrvaške in zastopal jo bo tudi na evropskem prvenstvu v Nemčiji. V dresu z državnim grbom mu gre načeloma precej dobro od nog, na 38 nastopih je zabil 11 zadetkov in prispeval tri asistence. Na Euru se bo Hrvaška v skupinskem delu pomerila s Španijo, Albanijo in Italijo.

Prvič pa bodo kockasti na velikem turnirju na delu že v soboto popoldne, takrat bodo odigrali tekmo proti izbrani vrsti Španije.