Florentino Perez bo imel danes zadnjo priložnost: Karim Benzema je klub obvestil, da bo sprejel ponudbo Al Ittihada

Real iz Madrida je 'centimetre' oddaljen od tega, da izgubi enega največjih igralcev v zgodovini kluba.

Uredništvo
1. junij 2023

Karim Benzema (Foto: Uradni FB/TW/IG profil igralca)

Real iz Madrida bo moral na novo definirati prioritete na letošnji nogometni tržnici, saj bo kot vse kaže ostal brez igralca, zaradi katerega več kot deset let Real ni imel posebne potrebe po iskanju vrhunskega napadalca. Karim Benzema je prejel ponudbo, po kateri je najbrž na novo definiral svoje osebne prioritete, prišel do sklepa, da je v Madridu osvojil in storil vse, kar je lahko, ter da preprosto ne more zavrniti ponudbe, ki bo petkratno povečala njegov zaslužek v Madridu.

Fabrizio Romano poroča, da je Benzema vodstvo Reala iz Madrida obvestil, da ne bo podaljšal pogodbe ter da bo sprejel ponudbo Al Ittihada, pri katerem bo lahko v naslednjih dveh letih zaslužil kar 200 milijonov evrov. Številke se sicer zelo spreminjajo, saj nekateri viri navajajo celo 400 milijonov evrov za dve leti, razlika pa najverjetneje izhaja iz različnih interpretacij celotnega 'paketa', saj bo Benzema poleg igranja nogometa v Savdski Arabiji podpisal tudi vrsto sponzorskih pogodb in postal ambasador Savdske Arabije v kandidaturi za organizacijo SP leta 2030.

Odločitev še ni dokončna, vendar pa naj bi bila v vsakem primeru sprejeta že danes. Benzema se bo namreč danes sestal s predsednikom Reala iz Madrida Florentinom Perezom, ki bo legendarnega Francoza še zadnjič skušal prepričati v to, da v Madridu odigra še svojo zadnjo sezono.

Romano trdi, da so v Savdski Arabiji optimistični  in da je Benzema že sprejel njihovo ponudbo, njegova usoda v Madridu pa je tako odvisna le od argumentov, ki jih bo na današnjem sestanku predstavil eden najbolj prepričljivih predsednikov v zgodovini nogometa.

Karim Benzema sodi v samo elito legend slovitega madridskega kluba. Za Real iz Madrida je na 647 nastopih dosegel 353 golov in prispeval 165 asistenc, kot igralec Reala je osvojil zlato žogo, pet naslovov evropskega prvaka, štiri naslove španskega prvaka in še 15 manjših lovorik, na večni lestvici najboljših strelcev pa zaseda drugo mesto za Cristianom Ronaldom.