Football Leaks koplje po PSG, najdena je bila nova huda nepravilnost

Football Leaks še naprej "straši" mednarodni nogomet in predvsem akterje, ki imajo maslo na glavi. V velikih težavah so spet pri PSG, kjer se s konkretnim problemom sooča predsednik Nasser Al-Khelaifi.

Uredništvo
15. julij 2019, 10:17

Foto: /

Dokumenti Football Leaksa, ki jih obdelujejo in interpretirajo novinarji uglednih medijskih hiš, denimo Spiegla in Guardiana, so poskrbeli za novo odkritje. Gre za domnevno nezakonito izplačilo denarja ob prestopu Javierja Pastoreja iz Palerma v PSG leta 2011. Prestop je bil takrat težak kar 40 milijonov evrov in je bil eden začetnih nakupov pozneje "galaktičnega" PSG. 

V konkretnih težavah se je znašel predsednik PSG Nasser Al-Khelaifi. Slednji je, v nasprotju s pravili, od lastnika kluba in današnjega emirja Katarja prosil za izplačilo dveh milijonov evrov za igralčevega agenta in še dodatnih 200.000 evrov za katarsko podjetje Oryx QSI, ki ga vodi njegov brat. Omenjeni podatek je Al-Khelaifi, tako Guardian, zamolčal francoskemu preiskovalnemu sodniku in mu zatrdil, da sam ni imel pooblastil, da bi emriju poslal takšno prošnjo (mediji razpolagajo z dokumentom v arabskem jeziku, ki naj bi potrjeval prošnjo za denar). 

Šejkovi odvetniki so na pobudo omenjenega časnika odklonili komentar. 

Pastorejev agent Marcelo Simonian trdi, da ne pozna podjetja Oryx QSI in tudi, da se o prestopu ni pogajal z Al-Khelaifijem, temveč z Leonardom. Ob tem je treba dodati, da je imel Simonian pred prestopom v lasti 50 odstotkov igralčevih pravic, zato bi moral prejeti polovico odškodnine (o tem se še pravda s Palermom). Agent je v poslu zastopal tako igralca kot tudi Palermo, ni pa smel zastopati PSG, saj je to v nasprotju s pravili v Franciji. Če je torej resnično prejel provizijo za posel, so pri PSG ravnali protizakonito. Argentinec sicer trdi, da od PSG nikoli ni zahteval provizije...