Forbes je razkril svojo lestvico najbolj vrednih klubov na svetu: Real Madrid ima le še promil prednosti pred klubom, ki se ni uvrstil v Evropo

Ameriški Forbes je razkril svojo letno lestvico klubov z najvišjo tržno vrednostjo na svetu.

Uredništvo
23. maj 2024

Santiago Bernabeu (Foto: Getty Images)

Ameriški Forbes vsako leto objavlja lestvico klubov z najvišjo tržno vrednostjo, lestvica ugledne ameriške poslovne revije pa sodi med najbolj cenjene in verodostojne 'cenilce' vrednosti nogometnih klubov.

Že tretje leto zapovrstjo je prvo mesto zasedel španski velikan Real Madrid, čigar tržna vrednost je glede na prejšnje leto zrasla za 9 odstotkov in zdaj znaša 6.6 milijarde ameriških dolarjev.

Le za promil je madridskim velikanom zaostal klub, ki po športni plati že dolgo ne sodi v evropski vrh – Manchester United. Tržna vrednost velikana z Old Trafforda znaša 6.55 milijarde dolarjev oziroma le 50 milijonov dolarjev manj od madridskega Reala.

Na tretjem mestu je Barcelona, zanimivo pa je, da je Tottenham po tržni vrednosti prehitel svoja mestna rivala Arsenala in Chelsea. V veliki meri gre to pripisati predvsem novi stadion Tottenhama, ki velja za najbolj modernega med vsemi londonskimi klubi.

- Klubi z največjo tržno vrednostjo v letu 2024 (vir: Forbes)

1. Real Madrid 6.6 milijarde dolarjev

2. Manchester United 6.55

3. Barcelona 5.6

4. Liverpool 5.37

5. Manchester City 5.1

6. Bayern Munchen 5

7. Paris Saint Germain 4.4

8. Tottenham 3.2

9. Chelsea 3.1

10. Arsenal 2.6