Francija je prvič po desetih letih (!) na velikem turnirju izgubila po rednem delu igre

Španija je danes končala neverjetno serijo francoske reprezentance, ki je trajala vse od svetovnega prvenstva leta 2014 v Braziliji.

Uredništvo
9. julij 2024

Francija (Foto: Getty Images)

Francija je danes prvič po četrtfinalu svetovnega prvenstva leta 2014 na velikem turnirju izgubila tekma v rednem delu igre, kar je zares fascinanten podatek, ki veliko pove o tem, kako izjemno obdobje je za dvakratnimi svetovnimi prvaki.

Leta 2014 je Francoze v četrtfinalu SP v Braziliji z 1:0 premagala Nemčija, nato pa vse do nocoj Francija niti enkrat tekme na velikem turnirju ni izgubila po rednem delu igre.

Leta 2016 jo je v finalu evropskega prvenstva z golom v podaljšku premagala Portugalska, leta 2018 so bili Francozi svetovni prvaki, na Euru 2020 pa je Francija izpadla po izvajanju enajstmetrovk proti Švici.

Na svetovnem prvenstvu leta 2022 je v finalu prav tako izgubila po izvajanju enajstmetrovk, danes pa se je zgodilo še nekaj, kar je bilo doslej praktično nepredstavljivo – Francija je prvič doslej izgubila tekmo na velikem turnirju, ko je igral tudi N'Golo Kante.