Francoska legenda že pri 22 letih: Mbappe bo kmalu tik za Benzemajem in Henryjem

Kylian Mbappe je v letošnji sezoni lige prvakov dosegel že osem zadetkov, kar je doslej uspelo le še dvema francoskima nogometašema.

Uredništvo
8. april 2021, 11:07

Foto: Getty Images

Kylian Mbappe je stroj za gole, nogometna superzvezda, igralec generacije in že ta hip eden najboljših nogometašev sveta, ob vsem tem pa je najbolj presunljiv podatek, da takšen status uživa že pri rosnih 22 letih starosti. Mbappe je včeraj proti Bayernu dosegel dva zadetka, ob tem pa je postavil dva nova izjemna mejnika v zgodovini francoskih nastopov v ligi prvakov – postal je tretji Francoz, ki je v eni sezoni v tem tekmovanju zabil osem golov, na večni lestvici francoskih strelcev v tem tekmovanju pa se je izenačil s sedem let starejšim Antoinom Griezmannom.

Doslej sta osem golov v eni sezoni uspela zabiti le še David Trezeguet pri Juventusu v sezoni 2001/02 ter Wissam Ben Yedder, ki je toliko zadetkov zabil v sezoni 2017/18 v majici Seville.

Na večni lestvici francoskih strelcev v ligi prvakov premočno vodi Karim Benzema s 70 goli, drugi je Thierry Henry z 51 zadetki, nato pa se že poraja vprašanje, kdaj se bo Mbappe uspel zavihteti na tretje mesto. To trenutno z 32 goli zaseda zgoraj omenjeni Trezeguet, na četrtem je Jean-Pierre Papin z 28 goli, peto pa si Mbappe kot rečeno deli z Griezmannom. Oba sta trenutno pri 26 golih.
 
adplus-dvertising