Francoz razume Francoza: V Barceloni si lahko zelo osamljen

Upokojeni francoski branilec Jeremy Mathieu zelo dobro razume tegobe, ki jih v tem času v Barceloni preživlja njegov rojak Clement Lenglet.

Uredništvo
23. februar 2021, 9:02

Foto: Getty Images

V Barceloni so se v zadnjem času kritike osredotočile na igralce v obrambni vrsti, najbolj na udaru pa je Francoz Clement Lenglet, ki je bil označen za krivca za nedavni remi v prvenstvu proti Cadizu. Lengleta so ob izhodu iz stadiona pričakali številni razjarjeni navijači, ostro pa so njegovo napako na omenjeni tekmi kritizirali tudi španski mediji, ki so vse bolj prepričani, da mora Barcelona povsem prevetriti svojo zasedbo v osrčju obrambne vrste.

Jeremy Mathieu, pred leti zaradi poškodbe prisilno upokojeni nekdanji član Barcelone, zelo dobro razume, kaj v tem času preživlja njegov rojak. Tudi sam je namreč izkusil podobne izkušnje in v takšnih trenutkih je igralec po njegovih pričanjih v Barceloni zelo osamljen.

"V slačilnici sem bil sam. Nihče mi ni pomagal. To ni nogomet. Zdaj vsi ubijajo Lengleta, ki se trudi ostati pozitiven in ki daje vse od sebe. Tako je bilo tudi z menoj po porazu proti Juventusu v ligi prvakov. Ne razumem, zakaj so napadali le mene, nogomet je vendarle igra, v kateri nastopa 11 nogometašev,
" je povedal Mathieu, ki je razkril, da je imel v Barceloni precej težav tudi s trenerjem Luisom Enriquejem.

"Verjeli ali ne, pogovarjala se nisva celo sezono. Igralci ves čas potrebujejo podporo. V Sportingu sem jo čutil, v Barceloni pa niti malo. Nikoli s strani nikogar. Tam se nihče ne pogovarja z vami. Nekoč sta v Barceloni igrala Xavi in Cesc, ki sta se pogovarjala s teboj, ti povedala, kaj počneš narobe in kako se lahko popraviš. Danes tega v Barceloni ni več in igralec se tam lahko počuti zelo osamljenega."