Gajser: Maribor ima bisera, ki se ga splača pogledati

Trener Maribora Saša Gajser je razplet večnega derbija sprejel z mešanimi občutki. Obžaluje, da Maribor ni dosegel drugega gola, hkrati pa priznava, da je bil Maribor v prve pol ure igre neprepoznaven.

Uredništvo
28. februar 2021, 10:21

Foto: pigac.si

Saša Gajser bo že kmalu dobil odgovor na vprašanje, ali je bil sobotni derbi njegov prvi ali zadnji v vlogi trenerja Maribora, tekma, ki jo bo zagotovo ohranil v posebnem spominu pa se je zanj končala z mešanimi občutki.

"Moti me tistih uvodnih 30 minut prvega polčasa, ko smo bili neprepoznavni. Nasprotnik je zadel, mi pa nismo uspeli vzpostaviti ritma, dlje časa zadržati žoge in priti iz situacije, v kateri smo se znašli. V drugem polčasu je bilo boljše, bili smo dobri v skoraj celotnem obdobju, brez večjih napak. Škoda, da nismo zadeli še drugič," je povedal Gajser.

Gajser je posebno pohvalo namenil strelcu zadetka za Maribor Aljoši Matku.

"Matko je nogometni biser, ki se ga splača pogledati. Velikega pomena je, da 20-letni fant sprejema odločitve bolj mirno in pogumno kot nekateri starejši igralci. Zelo sem zadovoljen z njim,
" je še dodal Gajser, ki za konec ugotavlja, da je boj za naslov prvaka še naprej povsem odprt.

"To drži. Tudi če pogledamo rezultate prejšnjih derbijev v Ljudskem vrtu, smo imeli kar nekaj težav. To so specifične tekme, moramo sprejeti takšen razplet. Nismo izgubili, imamo točko več, čaka pa nas še 12 zelo, zelo pomembnih tekem. Prvenstvo ostaja odprto in tudi bo verjetno do konca."

 
adplus-dvertising