Gajser še vedno vztraja pri tem, da so težave Maribora v "psihi"

Maribor se je spotaknil ob Gorico in domov odnesel le točko. Saša Gajser obljublja boljše čase in zmage, prepričan je, da so težave bolj psihološke narave kot pa vprašanje kakovosti.

Uredništvo
7. marec 2021, 9:16

Foto: pigac.si

Mariborski "začasni" trener Saša Gajser je pred tekmo z Gorico obujal spomine na stare čase. Takrat, ko je ekipo vodil Darko Milanič, vse skupaj je orkestriral Zlatko Zahović, Maribor pa je vladal na slovenski sceni. Obujanje spominov na stare čase je sicer nekaj, čemur Maribor posvečajo kar precej pozornosti, morda preveč. Trenutno imajo namreč ogromno dela in težav ter Gajserja v vlogi trenerja.

Zadnjeuvrščena Gorica je naprotnik, ki bi ga Maribor moral premagati, a ga ni. Še za točko se je Maribor konkretno namučil. Gajser je tako po tekmi moral priznati, da je remi pravičen rezultat, izplen pa seveda slabši od pričakovanj. 

"Do vodstva smo igrali dobro, imeli nadzor, potem pa smo počeli nekaj, kar se nismo dogovorili. Preveč je bilo podaj nazaj, ni bilo igre naprej, nasprotnik je zadihal in v nadaljevanju smo imeli težave. Morali bi pristopiti drugače, z več agresije v kazenskem prostoru. Glede na prikazano je točka okej, nisem pa s tem razpletom zadovoljen. Prej razočaran."

Gajser v svoji analizi težav izpostavlja "psiho" (nezainteresiranost), ne pa drugih sicer vse bolj očitnih težav (pomanjkanje kakovosti, organizacije?).

"Najslabše bi si bilo zatiskati oči, tega ne bomo počeli. Ko smo povedli, je bila opazna nekakšna apatičnost, premajhna zainteresiranost, da bi ob nadzoru nad igro zadeli drugič in odpeljali tekmo v bolj mirne vode. Fantje so se preveč sprostili, prevzemanja odgovornosti je bilo premalo. Prav tako podaj v globino, predložkov, zaključkov.

Nekaterih težav z danes na jutri ne bomo odpravili. Storili bomo pa vse, da popravimo zadeve in začnemo zmagovati. Njihova igra je tokrat precej vplivala na našo, glede na to, da so se tekmeci postavili nazaj in čakali na protinapade ter polprotinapade. Situacij, ko smo jih prebili, nismo izkoristili. Nato smo dobili zadetek, bili preveč v krču. V 2. polčasu je bilo boljše, a še vedno ne zadovoljivo. Želeli smo si priti do drugega zadetka, vendar nismo bili natančni pri izpeljavi akcij. V takšnih tekmah moramo biti bolj zbrani, bolj mirni, še bolj osredotočeni na svoje naloge. Spet so bile opazne nekatere zadeve, ki se morda zdijo kot malenkosti, ampak so zelo pomembne."

Maribor naslednja tekma čaka v četrtek, nasprotnik bo Koper
 
 
adplus-dvertising